Beijing 2022: Dana Haralambie, Andrei Feldiorean și Andrei Cacina, săritorii României la JO

1
31

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022 începe să prindă contur. Până acum sunt certitudini la trei discipline, la sanie, schi fond și sărituri cu schiurile. La sfârșitul acestei săptămâni se încheie calificările și la patinaj viteză, biatlon, bob, schi alpin, alte sporturi unde România va avea, probabil, atleți calificați.

La sărituri cu schiurile, România are trei sportivi pentru Beijing 2022. Andrei Feldorean și Andrei Cacina (masculin), ambii legitimați la CS Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov, și Dana Haralambie (feminin), tot de la CS DInamo, sunt săritorii care au fost confirmați că vor face deplasarea la Jocurile Olimpice.

Daniela Haralambie (24 ani) este la a doua prezență la Jocurile Olimpice, după ediția Pyeong Chang. În urmă cu 4 ani, sportiva a încheiat concursul pe locul 25.

Andrei Fedorean (21 de ani) este debutant la o ediție a competiției supreme. În acest sezon, el s-a calificat în premieră și la o etapă dce Cupă Mondială, la Nizhny Tagil. Plecat din Săcele (județul Brașov) către marea performanță, încă de la vârsta de 7 ani, sportivul și-a îndeplinit obiectivele pe termen scurt, să concureze în Turneul celor Patru Trambuline și să se califice la Jocurile Olimpice Beijing 2022.

Concursul l-a terminat pe locul 49, dar a recunoscut faptul că a avut mari emoții: „Cu emoțiile este foarte greu. Trebuie să lucrez mult și pe partea asta. Dar rezultatul mi-a dat curaj și mai mare, vreau să trag tare în continuare, să arăt că se poate să rămân la acest nivel. Fiind la ultimul nivel, încă mai culeg anumite informații, dar sper să vină rezultate și mai bune, de ce nu, și primele puncte în Cupa Mondială„.

Cacina e născut pe 17 octombrie, în 2001. Face sport de 12 ani. A concurat la intrecerile de sarituri cu schiurile din Austria, Polonia, Slovenia si Germania. Cel mai bun rezultat l-a avut la FIS Cup de la Zakopane. A fost pe 35.

Programul probelor la sărituri cu schiurile (orele României)

  • 5 februarie, ora 12:45 Feminin, trambulină normală
  • 6 februarie, ora 13:00 Masculin, trambulina normală
  • 7 februarie, ora 13:45 Echipe mixt, trambulină normală
  • 12 februarie, ora 13:00 Masculin, trambulina mare
  • 14 februarie, ora 13:00 Echipe masculin, trambulina mare

Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se vor desfășura în perioada 4-20 februarie și vor fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.