Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a sancționat clubul CSM Corona Brașov

1
299

După ce acum aproape un an şi jumătate, echipa de handbal feminin Corona Braşov a fost retrogradată, iar jucătoarele suspendate, din cauza unui scandal de dopaj. Acum, managamentul dezastruos și războiul intern de la secția de handbal îşi spun din nou cuvântul. 

Astfel, Comisia de Disciplină a luat, în şedința de ieri, măsuri drastice, pe care le prezentăm mai jos:

În legătură cu sesizarea antrenorului NOVANC Marius privind nerespectarea Hotărârii 46/21.10.2020 a Comisiei de Apel, de către clubul C.S.M. Corona Brașov, Comisia vazand ca in procesul verbal nr. 328 al sedintei din data 19.01.2021, clubul amintit a mai fost sanctionat pentru aceiasi abatere; iar prin acelasi proces verbal, i s-a pus in vedere ca in termen de 10 zile să achite antrenorului drepturile salariale, obligație neîndeplinita pana la introducerea prezentei sesizari, CCD hotaraste:

Sancționarea clubului C.S.M. Corona Brașov cu ridicarea dreptului de transfer, legitimare si drept de joc pentru o perioada de 1 (un) an de zile, începând cu data de 14.03.2021, conform art. 26.11 din Statutul Antrenorului.

Se poate face Apel la hotărâre

Concomitent cu aceasta sancțiune, la fiecare 10 zile, i se va scădea cate 1 punct din cele obținute de echipa participantă in cel mai înalt nivel competițional, pâna la executare integrala a hotărârii. Aceasta hotărâre va fi dusă la îndeplinire de C.C.C.

Notă: Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5). Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii.

Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, respectând procedura introducerii Apelului, conform Art. 15.4.

Astfel, timp de un an, Corona nu mai poate transfera handbaliste, însă jucătoarele actuale nu vor fi afectate, întrucât echipa își va continua parcursul actual din liga secundă.

În ședința din 19 ianuarie, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal preciza:

În legătură cu sesizarea antrenorului NOVANC Marius privind nerespectarea Hotărârii 46/21.10.2020 a Comisiei de Apel de către clubul C.S.M. Corona Brașov, Comisia hotărăște:

  • sancționarea C.S.M. Corona Brașov cu PENALITATE 5.000 (cincimii) lei, termen de achitare 18/02/2021, pentru nerespectarea hotărârilor comisiilor federației, conform art.49.4 din R.D. raportat la art.26.10 din Statutul Antrenorului. Totodată, pune în vederea clubului amintit mai sus ca în termen de 10 zile să plătească drepturile financiare ale antrenorului.

Se pare că datoria de aproape 30.000 de lei către antrenorul Marius Novanc a fost achitată la sfârșitul săptămânii trecute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.