marți, mai 28, 2024
AcasăAlte sporturiBrașov Chess Classic, la Casa Armatei

Brașov Chess Classic, la Casa Armatei

C.S. Șah Club Brașov organizează în colaborare cu Federația Română de Șah, Brașov Chess Classic, competiție de șah care face parte din circuitul Grand Prix România, competiție de înaltă anvergură care se desfășoară în 5 orașe din țara nostră, cu un fond total de premiere de 875.000 lei.

Etapa din Brașov, dotată cu premii în valoare de 150.000 lei va avea loc în perioada 16-22 iulie 2023 la Casa Armatei din Brașov, așteptându-se un număr de aproximativ 300 de participanți din țară și de peste hotare, care vor juca 9 runde în cele 7 zile de competiție.

Brașov Chess Classic, prima competiție din România care permite includerea în circuitul F.I.D.E.

Este prima competiție de șah din România care îndeplinește criteriile în ceea ce privește valoarea jucătorilor și numărul de țări participante (deja fiind înscriși peste 300 de sportivi din 22 de țări) pentru includerea în circuitul F.I.D.E., câștigătorii acumulând puncte pentru calificarea la Turneul Candidaților, al cărui câștigător va întâlni într-un meci pe actualul Campion Mondial Ding Liren, pentru desemnarea titlului suprem.

„Dorim ca prin organizarea acestei competiții și ale altora care vor urma, să popularizăm șahul în Brașov, atât prin atragerea de spectatori interesați să-i vadă la tabla de joc pe Marii Maeștri străini și români, cât și să-i susținem pe jucătorii activi din orașul nostru. Dorim ca această competiție să aibă loc an de an la Brașov, facând o tradiție din desfășurarea sa, iar numărul de participanți să crească cu fiecare ediție organizată”, au precizat organizatorii.

Organizatori:

  • Federația Română de Șah, Federație cu tradiție de peste 100 de ani, care dorește să contribuie la popularizarea intensă a șahului prin organizarea de turnee de înaltă anvergură, punând astfel în țara noastră pe harta marilor competiții mondiale.
  • Președintele C.S. Șah Club Brașov, Daniela Nanu, organizatorul turneului este Antrenor de Șah, Antrenor F.I.D.E., jucătoare de șah încadrată la categoria – Maestru, cu experiență de specialitate de peste 25 de ani ca jucătoare, antrenoare și organizatoare de turnee.
  • Directorul Turneului, Nanu Costică Ciprian – Mare Maestru Internațional de Șah, Antrenor de Șah, Antrenor F.I.D.E., Doctor în Științe Sociale, membru în Consiliul Director al Federației Române de Șah, Președinte Asociația Județeană de Șah Brașov, cu experiență de 15 ani în organizarea competițiilor naționale și internaționale.

Turneul vine în continuarea tradiționalului Festival Internațional de Șah al Brașovului care are loc anual în orașul de la poalele Tâmpei, ultima ediție desfășurată în Poiana Brașov bucurându-se, de asemenea, de o participare numeroasă de peste 200 de sportivi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI