sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAlte sporturiBrașoveanul Liviu-Dieter Nisipeanu va reprezenta România la CM de Șah din Las...

Brașoveanul Liviu-Dieter Nisipeanu va reprezenta România la CM de Șah din Las Vegas

Marele maestru Liviu-Dieter Nisipeanu va juca din nou pentru România, a anunţat, miercuri, Federaţia Română de Şah, pe pagina sa de Facebook, într-o postare în care precizează că transferul a fost oficializat de către FIDE.

Nisipeanu (46 ani) a ajuns în 1999 în semifinalele Campionatului Mondial de Șah disputat în Las Vegas, unde i-a învins pe principalii favoriţi ai turneului, Alexei Shirov şi Vasili Ivanciuk.

În 2005 a fost campion european şi tot atunci ocupa locul 15 mondial (cu elo 2707).

Timp de 9 ani (din 2014 până în 2023) a reprezentat Germania, iar în 2017 a fost şi campion naţional al Germaniei, precizează sursa menţionată.

Liviu-Dieter Nisipeanu este câştigătorul competiţiei „Târgu Mureş Open”, cea de-a a doua etapă a Grand Prix România din 2022.

În ultimele luni, Federaţia Română de Şah a naturalizat doi şahişti de valoare, pe maghiarul Richard Rapport şi pe ucraineanul Kirill Shevchenko, ultimul reuşind să câştige, în martie, medalia de argint la Campionatul European de la Vrnjacka Banja (Serbia).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI

ULTIMELE COMENTARII