sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăBreaking NewsCu o întârziere de câțiva ani, pe marginea prăpastiei, a fost anunțată...

Cu o întârziere de câțiva ani, pe marginea prăpastiei, a fost anunțată „Marea Unire” a fotbalului brașovean. FC Brașov dispare și din liga a 3-a

Primăria Municipiului Brașov, deținătoarea brandului FC Brașov, și echipa suporterilor brașoveni, SR Brașov, înființată în vara anului 2017 pentru a duce mai departe tradiția stegară, au ajuns la un acord de colaborare în privința desfășurării activității clubului în sezonul 2023-2024.

Pornind de la situația actuală a fotbalului brașovean, de la absurditatea de a avea două echipe cu aceleași culori și revendicatoare ale aceluiași palmares și brand, și de la nevoia de a uni toate resursele într-un proiect puternic, capabil să ducă mai departe tradiția fotbalului brașovean, cele două cluburi anunță demararea proiectului de reunire – ”UN ORAȘ, O ECHIPĂ”.

În consecință, primul pas este reprezentat de retragerea din campionatul Ligii a 3-a a echipei de seniori a FC Brașov – Steagul Renaște, activitatea clubului urmând să se desfășoare în sezonul 2023-2024 exclusiv la nivel de copii și juniori. O parte dintre cei mai promițători juniori ai FC Brașov – Steagul Renaște vor fi promovați în lotul de seniori al SR Brașov, echipa îmbrățișată de comunitatea locală de suporteri ca fiind continuatoarea morală a ”Steagului”.

Conducerea clubului SR Brașov și reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov vor lucra în săptămânile care urmează la definitivarea unui buget comun, cât mai realist pentru cerințele Ligii a 3-a și pentru continuarea, consolidarea și dezvoltarea Academiei FC Brașov, în care implicarea suporterilor să fie în continuare unul dintre pilonii proiectului, reflectând natura de club al comunității. Totodată, va fi elaborat și un nou statut, care să ofere autorităților locale și mediului privat de afaceri oportunități cât mai simple și directe de a face parte din structura de conducere a clubului, pornind de la următoarele principii: transparență în privința utilizării bugetului, reprezentare echitabilă în luarea deciziilor împărțită între suporteri, finanțatori privați și finanțatori publici, management modern și responsabil, obiective clare și care să marcheze revenirea clubului în topul fotbalului românesc.

Proiectul va reuni toate aceste demersuri sub brandul FC Brașov, urmând a fi inițiate demersurile pentru atribuirea acestuia către clubul SR Brașov înainte de startul sezonului 2024-2025, desăvârșindu-se astfel idealul cu care suporterii stegari au plecat la drum în 2017.

"Ideea care a stat la baza proiectului SR a fost aceea de a reuni suporterii, mediul de afaceri și autoritățile locale cu scopul să creăm o structură competentă, care să își atingă obiectivele de performanță pe plan sportiv, fără a ne abate de la principiile și identitatea stegară. Ne-am propus din prima zi să punem bazele unui club stabil, al comunității, cu o identitate autentică. Apreciem deschiderea arătată de reprezentanții Primăriei Brașov și faptul că doresc să pună umărul alături de comunitatea suporterilor pentru atingerea țelului pe care ni l-am setat atunci când am pornit la drum, în urmă cu șase ani". - a declarat Horațiu Culcear, președintele SR Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI

ULTIMELE COMENTARII