Orice fel de mișcare este benefică pentru organismul nostru. Fie că alergăm în parc sau mergem la sală sau practicăm o disciplină sportivă ce implică efort fizic, orice fel de de mișcare contribuie într-o mare măsură la o sănătate fizică și psihică mai bună.
De câțiva ani încoace este la mare căutare mersul la sălile de fitness și aerobic. Aici, doritorii pot face aerobic, zumba, kangoo jumps sau pur și simplu pot urma circuite de antrenament, pentru a-și „sculpta” un corp frumos și a dobândi un tonus de invidiat.
Dar a face sală doar nu este suficient pentru a-ți atinge obiectivele propuse. Este nevoie și de un plan alimentar foarte bine pus la punct și personalizat, astfel încât să existe șansele cele mai mari de a reuși. Fiecare sală are antrenori specializați și nutriționiști gata să îți vină în ajutor. Dar când simțim momentul că este nevoie de acest pas în viața noastră?
Poate atunci când ne recomandă medicul sau când simțim că vrem o schimbare în viața noastră sau când nu mai suntem mulțumiți de corpul nostru, de condiția fizică. Sunt multe motive pentru care ne decidem să facem pasul către un program sau un stil de viață mai sănătos.
Pentru sfaturi, idei și tips-uri am apelat la campionul mondial și european de culturism, Ionuț Caracudă
Este maestru emerit al sportului, master trainer și unul dintre cei mai experimentați și apreciați antrenori personali din Brașov.
„De ce mergem la sală? Mergem să slăbim, să ne tonifiem corpul sau să urcăm pe cele mai mari scene ale lumii în cazul sportivilor. Toate aceste obiective au însă un numitor comun: alimentația. A te autodisciplina în alimentație este cel mai mare pas în tot ceea ce facem la sală. Ai ajuns să slăbești atât cât ți-ai propus, ajutat de instructorul tău, da e o realizare foarte mare. Dacă ai ajuns să urci pe cele mai mari scene ale lumii și să câștigi titluri importante fără să ai ai antrenor personal, este o realizare și mai mare.
Totul ține de autodiciplină, de dorință și de multă muncă. Pot să fac și o comparație aici. A-ți corecta macronutrienții atât în perioada de acumulare masă, cât și în cea de definire este ca și când un poet ar pune mâna pe creion pentru a scrie cea mai frumoasă poezie. Același lucru este valabil și pentru cei care vin la sală cu obiective personale. Important este să vrei, să fii conștient ce înseamnă acest pas și să te implici mai mult decât 100%”, ne-a dezvăluit Ionuț Caracudă.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like