luni, iulie 22, 2024
AcasăBaschetDebutează Liga Națională de baschet feminin! Antrenorul Olimpiei CSU, Dan Calancea, despre...

Debutează Liga Națională de baschet feminin! Antrenorul Olimpiei CSU, Dan Calancea, despre primul meci al sezonului?

Prima etapă a Ligii Naționale de baschet feminin se va desfășura, în acest weekend, la București, sub forma unui turneu. Olimpia CSU Brașov se va duela, duminică, de la ora 16.00, cu BC Sirius Mureșul Târgu Mureș.

Înaintea debutului de duminică, antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a vorbit despre actuala stagiune.

Aliniem la startul acestei ediții un mix eficient de jucătoare. Sportive tinere, dornice de afirmare, dar și baschetbaliste cu mare experiență. Avem un lot de 17 sportive, dintre care 9 au sub 20 de ani. Dintre aceste 9, șase sunt din pepiniera brașoveană. Merită felicitați toți antrenorii de baschet din județul nostru și absolut toate cluburile care activează în segmentul juvenil. Încă 4 jucătoare sunt de 24 de ani și mai avem 4 sportive cu foarte mare experiență. Sper ca acest mix să fie foarte eficient și să producem un baschet de calitate. Ca la fiecare început de sezon, lucrurile nu sunt foarte bine puse la punct. Este firesc. Sunt multe lucruri de modelat. Automatismele și relațiile de joc necesită o anumită perioadă de timp. Dar sper ca pe parcursul acestui sezon să arătăm un baschet plăcut pentru toți fanii”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Tehnicianul echipei de sub Tâmpa a prefațat și confruntarea cu BC Sirius Mureșul Târgu Mureș.

„Ca și în alte ediții, este un start inedit în Liga Națională de baschet feminin. Toate echipele vom disputa prima etapă la București. Sper să debutăm cu dreptul. Întâlnim o formație foarte puternică. Târgu Mureș are în componență 6 jucătoare străine. Dar, pe de altă parte, și echipa noastră are sportive din România și străine de calitate. Avem trei componente aflate în vederea lotului național de senioare al României. Alte 3 care au participat vara aceasta la Campionatul European de U18 și la Mondialele de 3 la 3. O jucătoare din naționala Bosniei. Consider că avem o echipă care poate să joace de la egal la egal cu orice formație. Vom lua startul în cea mai puternică ediție de campionat din ultimii 7-8 ani. Sepsi, Arad și Rapid sunt peste toate celelalte grupări, ele cred că vor lupta la titlu. Însă, la mijlocul clasamentului, toate echipele sunt sensibil egale. Orice formație poate să obțină atât locul 4, cât și locul 11. Va fi foarte echilibrată lupta de la locul 4 în jos. Avem ceva probleme de lot, dar vom decide pe cine vom deplasa în Capitală după ultimul antrenament de mâine. Încă nu știu din lotul de 17 care va fi echipa de 12 care se va prezenta la prima etapă”, mai spune Dan Calancea.

Alexis Monique Cortez (foto jos) este noua jucătoare a echipei de baschet feminin Olimpia CSU Brașov. A ajuns în această pauză competițională sub Tâmpa. Jucătoarea din America măsoară 183 cm și evolează pe postul de extremă. Sosește la Brașov din Mexic, acolo unde a cucerit titlul, alături de Astros. Cortez a evoluat în sezonul precedent și pentru BC Sirius Tg. Mureș, reușind o medie, pe meci, de 12.7 puncte, 5.6 recuperări și 2.8 pase decisive. Aceasta a vorbit despre revenirea în campionatul nostru și obiectivele din acest sezon.

„Am jucat în România anul trecut. Îmi place România, iubesc Brașovul, este foarte frumos aici. Mă gândesc cu teamă la frigul din timpul iernii, dar în general mă simt excelent. Echipa arată foarte bine, intenționat am venit aici să lucrez cu Dan Calancea, care este un antrenor foarte experimentat. Am de învățat foarte multe de la jucătoarele cu experiență, cum ar fi Peso (n.r. Biljana Pesovic) sau Georgiana (n.r. Plăvițu). Chiar cred că avem o echipă puternică anul acesta. Principalul meu obiectiv este să câștig mereu. Am încredere mare în această formație. Ar trebui să avem un sezon bun. Cred că putem să ne clasăm în top 4. Acesta ar fi obiectivul meu. Nu trebuie să punem presiune pe noi pentru acest meci din weekend, pentru că este doar prima partidă. Dar trebuie să arătăm bine pe teren. Echipele sunt diferite în acest an. Cu un plus pentru Sepsi, dar lupta este mai deschisă ca niciodată. Doar de noi depinde unde vom fi la finalul sezonului. Campionatul românesc mi se pare tot mai puternic de la un sezon la altul. Chiar este o ligă competitivă”, spune Alexis Monique Cortez.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI