Două transferuri la Corona Wolves Brașov!

0
605

Echipa de hochei pe gheață Corona Wolves Brașov a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că a ajuns la o înțelegere cu doi jucători.

Astfel, fundașul de 32 de ani, Timur Rasulov, (fost la Hockey Club Gheorgheni), proaspăt „internațional” român, a semnat un contract cu echipa noastră. Născut în orașul rus Novocheboksarsk și format la academia clubului AK Bars Kazan, Timur a venit în România în 2016 la Dunărea Galați. Până la sosirea în România mai evoluase în Rusia (la echipele AK Bars Kazan 2, Baruri Kazan, Dinamo Tver, Zauralie Kurgan și HK Sahalin), Ucraina (la Donbass Donetsk), Kazahstan (la HK Almaty) și Ungaria (la Dunaújvárosi Acélbikák și Debreceni HK). După aproape două sezoane la Dunărea Galați, a semnat cu echipa suedeză Kiruna AIF. În sezonul 2018/2019 a evoluat pentru echipa franceză Caen iar din sezonul 2019/2020 a revenit în România la echipa Hochei Club Gheorgheni. Cetățean român din decembrie 2018, Timur a debutat pentru echipa națională a României la turneul amical din acest an desfășurat în Slovenia, cu evoluții foarte bune.

Totodată, clubul nostru a reușit să obțină și semnătura atacantului ceh – care deține și cetățenie română – Patrik Machala (28 de ani). Patrik s-a născut în Republica Cehă, în orașul Unicov și s-a format la academia clubului HC Olomouc. A reușit să-și dobândească cetățenia română în 2018, grație originilor românești. Nu este primul său contact cu hocheiul brașovean, acesta fiind „în probe” la echipa noastră în sezonul 2014/2015, când și-a depus și dosarul pentru dobândirea cetățeniei. În 2019 a revenit în hocheiul românesc, semnând cu CSM Galați. După două sezoane la Galați, răstimp în care a dovedit că este un atacant valoros, a decis să facă pasul către Liga Erste, semnând un contract cu echipa noastră. În cele două sezoane de la Galați a evoluat în 54 de meciuri din campionatul național, realizând 63 de puncte (24 de goluri și 39 de pase de gol). S-a aflat și „în vizorul” selecționerului Julius Penzes, fiind în continuare o soluție pentru acțiunile viitoare ale echipei naționale, fiind „eligibil” conform regulamentelor IIHF după cele două sezoane în CNH. Este un atacant rapid și cu o atitudine pozitivă, care se pretează foarte bine stilului de joc ofensiv și spectaculos al „lupilor”.

Sursă: Facebook / Brasov Wolves

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.