vineri, iunie 14, 2024
AcasăMainEchipa RC Phoenix Brașov 2020, la Campionatul Național de Rugby 7

Echipa RC Phoenix Brașov 2020, la Campionatul Național de Rugby 7

Echipa de rugby 7 a clubului RC Phoenix Brasov 2020 participă în acest sezon competițional din cadrul Campionatului Național Rugby 7.

Echipa brașoveană este la cea de-a doua participare în acest campionat, ce va avea loc în perioada 10-24 septembrie. Iată calendarul competițional: 10-11 septembrie la Iași, 17-18 septembrie la Gura Humorului și 24-25 septembrie – faza finală la București, pe stadionul Arcul de Triumf.

Anul acesta rugby-știi brașoveni vor întâlni formații precum CS Știința Petroșani, RC Grivița București, CS Sportul Studențesc Dinamo. CSU Arad, CS Universitatea Cluj, CS Olimpia București, CSU Alba Iulia sau CS Gura Humorului.

În acest campionat va participa și o selecționată a Republicii Moldova, însă aceasta nu va puncta în cadrul competiției.

Obiectivul: clasare în primele 10 echipe

RC Phoenix Brașov își propune o clasare în primele 10 echipe ale competiției naționale. Dar ambițiile pot fi și mai mari având în vedere că anul trecut clubul sportiv a terminat pe locul al cincilea.

RC Phoenix Brasov este un club sportiv înființat în anul 2020. Scopul acestuia este promovarea sportului în general și a rugby-ului în special.

În afara campionatului de Rugby în 7, echipa mai participa și la competiția Rugby Super 5. Alături de orașe precum Băicoi, Sibiu, București, Târgu Mureș.

În viitor, RC Phoenix Brașov își propune să formeze și o echipă de rugby în 15. Aceasta va îngloba jucători tineri ce își finalizează junioratele în cluburile de profil din Brașov, Săcele sau Cristian și doresc să-și continue cariera sportivă.

Participarea RC Phoenix Brașov în Campionatului Național Rugby 7 este susținută financiar de Consiliul Județean Brașov. Finanțarea a fost obținută în urma concursului de proiecte nerambursabile în cadrul programului Sport de Performanță pentru anul 2022.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI