sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAlte sporturiFotografie rară cu Ilie Năstase și Ion Țiriac la Brașov acum 51...

Fotografie rară cu Ilie Năstase și Ion Țiriac la Brașov acum 51 de ani

Continuând incursiunile noastre în suplimentul cultural-educativ și sportiv „Săptămâna brașoveană” din Arhiva Mureșenilor am găsit o fotografie de la sfârșitul anului 1970 cu două glorii ale tenisului național și internațional.

Este vorba de sportivii Ilie Năstase și Ion Țiriac, cei care în anii 70 ai secolului trecut erau în elita tenisului mondial, jucând chiar finala Cupei Davis cu premiul pe masă la București.

După cum bine se știe Ion Țiriac își are obârșiile în orașul Brașov, copilărind pe strada Cerbului și jucând hochei îniante să se apuce de tenis de câmp. Anul 1970 a fost unul cu multe premii și victorii obținute de „cuplul” Năstase și Țiriac.    

Pe data de 4 mai 1970 ei doi au câștigat finala de dublu la  Roland Garos, unul dintre cele mai importante circuite WTP. Relatăm câteva rânduri din săptămânalul brașovean din acel an:

În 12 decembrie 1970, fotoreporterul săptămânalului brașovean importaliza un fapt demn de consemnat: două mari nume ale sportului românesc, Ion Țiriac și Ilie Năstase își petrec la vila „Mestecăniș” câteva zile  de binemeritată odihnă după fructuosul sezon al anului 1970. După cum se vede, brașoveanul Țiri a rămas fidel locurilor copilăriei sale”.

  • Ovidiu Savu
  • Șef serviciu Istorie și Literatură, Muzeul „Casa Mureșenilor”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI

ULTIMELE COMENTARII