ÎNOT: 9 medalii obținute de Clubul Sportiv Luna Brașov, la Cupa României! (FOTO)

1
527

Pe durata a patru zile, înotătoarele Corbu Alexandra Maria, Pătrînoiu Teodora și Strîmb Sara Flavia, legitimate la Clubul Sportiv Luna Brașov, au participat la Cupa României la înot la categoriile seniori, tineret și juniori – feminin, organizat de Federaţia Română de Nataţie, ce s-a disputat la bazinul olimpic (50 de m.) de la Târgoviște.

Ele au reusit sa realizeze o performanță foarte buna, obținând mai multe medalii la Cupa României și reușind să se califice in mai multe finale:

STRÎMB SARA FLAVIA, 15 ani – a obținut:- 3 victorii în proba 50 m spate, la categoriile juniori, tineret și seniori- 1 victorie în proba de 100 m spate la categoria juniori și locul 2 la categoriile tineret și seniori- 1 victorie în proba de 200 m spate la categoria juniori și locul 2 la categoriile tineret și seniori

CORBU ALEXANDRA MARIA, 14 ani – a obținut:- locul 4 în finala de juniori la proba de 100m liber- locul 6 în finala de juniori la proba de 50 m liber

PĂTRÎNOIU TEODORA, 15 ani – a obținut:- locul 7 în finala de juniori la proba de 200m spate- locul 8 în finala de juniori la proba de 100 m fluture

Rezultatele foarte bune nu s-au oprit aici. STRÎMB SARA FLAVIA a strălucit printre participante și obținut a doua performanță la junioare după tabela internațională de punctaj FINA, obținând CUPA ROMÂNIEI. Cu aceste rezultate, Sara a realizat punctajul cerut de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern pentru a intra in componența Lotului Național de Înot.

Rezultatele obținute la Cupa României sunt un real succes pentru noi. Am văzut un progres important și asta ne motivează să muncim mai mult si mai bine pentru a obține rezultate cel puțin la fel de bune și la categoria masculin precum și în competițiile viitoare. În același timp, aceste rezultate ne dau încredere și ne dorim in viitorul apropiat calificarea unui sportiv la Campionatul European de Juniori.Evoluția aceasta a fost posibilă cu multă muncă și voință din partea fetelor și evident se datorează și susținerii necondiționate a părinților lor, cărora vreau să le mulțumesc cu această ocazie.Sperăm ca aceste rezultate să nu treacă neobservate de către Primăria Municipiului Brașov și Administrația Bazinului Olimpic de Înot din Brașov, să susțină echitabil pe viitor cluburile cu rezultate deosebite la nivel național și internațional, prin facilitarea accesului gratuit al antrenorilor și înotătorilor de top, așa cum se întâmplă astăzi în cazul clubului de înot Corona Brașov. Umăr la umăr cu alte cluburi de profil, cu rezultate deosebite, reprezentăm orașul și muncim să promovăm înotul și să aducem mândrie Municipiul Brașov cu rezultatele noastre. În prezent, Bazinul Olimpic favorizează clubul Corona Brașov, ceea ce automat le oferă mai multe șanse de pregătire, in disciplinelor sportive înot, cât și polo pe apa. Ne-am dori să ne putem antrena și noi pe celelalte ramuri sportive, precum polo și înotul sincron (fiind primul club ce a lansat această ramură în Romania in anul 2014 și având deja rezultate în participările internaționale). Trebuie să existe o echitate în șansele oferite acestor sportivi. Rugăm pe această cale Primăria să revizuiască criteriile accesului și funcționării bazinului de înot.”, a declarat presedintele Clubului Sportiv Luna Brașov, George Munteanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.