După ce la începutul lunii a lăsat o impresie bună la nivel de copii, la Campionatele Naționale de copii desfășurate la Târgu Mureș, în acest weekend, sportivii de la Hyperion au revenit acasă de la Campionatul Național de cadeți în bazin scurt, de la Miercurea Ciuc, cu 13 medalii și performanța de a doborî un record înregistrat acum 31 de ani.
Cum era de așteptat, antrenorul clubului Hyperion, Szasz Szilard a declarat că este extrem de mândru de sportivi și de clubul pe care îl reprezintă. „Chiar avem motive de bucurie pe acest final de an, care ne demonstrează tuturor, sportivi și antrenori, că ne-am făcut bine treaba în antrenamente, iar acum culegem roadele muncii. Faptul că sportivii noștri adună medalii la competiții arată, de asemenea, că Brașovul are copii talentați de care trebuie să avem grijă și să le asigurăm mediul de a face performanță acasă. Îi felicit pe toți din suflet și abia aștept competițiile viitoare”.
Szasz Szilard recunoaște că au fost sportivi care s-au autodepășit.
„Competiția a fost una grea cu foarte mulți sportivi de anvergură din toată țara. Rezultatele sportivilor mei au fost foarte bune, unii dintre ei s-au întrecut pe ei, însă numai noi stim cât muncim pentru pentru a ne îndeplini obiectivele la fiecare competiție. Drumul spre marea performanța este încă foarte lung, iar noi urmărim ca sa ajungem treptat din ce in ce mai departe. Avem sportivi de valoare, muncitori, implicați si dornici sa facă treabă bună mereu dar și părinți care să îi susțină necondiționat”.
Unul dintre sportivii promițători ai clubului Hyperion, Vlad Ionescu s-a remarcat prin performanța cu care a câștigat titlul national la 50m spate. Cu timpul de 29:03, doborând un record care data din 1991. De asemenea, Vlad a terminat competiția cu alte opt medalii. Șase de argint la probele 100m, 200m mixt, 50m fluture, 100m liber, 100m spate, 200m spate. Și două de bronz în probele de 50m liber și 100m future.
„Este extraordinar ce a reușit Vlad la aceste Campionate Naționale, competiție care adună cei mai buni sportivi din țară. Faptul că a reușit să înoate sub un record care data de 31 de ani, îi va da și mai multă încredere în el. Este un sportiv de care, cu siguranță, vom mai auzi în natație. Pentru că se remarcă în toate probele la care participă. Are multă ambiție, se antrenează bine. Iar eu am mare încredere că are în față o carieră frumoasă”, a spus antrenorul Szasz Szilard.
Vancsa Fruzsina, performanțe la 12 ani
O altă sportivă de la Hyperion care a urcat pe podium de mai multe ori, a fost Vancsa Fruzsina – 12 ani. Care a câștigat o medalie de argint la 100m mixt. Și trei medalii de bronz 200m bras, 200m mixt și 400m liber. Ea a terminat pe locul 4 în probele de 100m spate și 100m bras. Și ștafeta de la Hyperion s-a întors cu medalie de la Miercurea Ciuc. Vancsa Fruzsina, Tirilă Larisa, Boariu Alexandra și Rusandu Timeea terminând pe locul 3 la ștefeta de 4x50m mixt – fete 12 ani.
Chiar dacă nu au terminat concursul cu medalie, majoritatea sportivilor de la Hyperion au intrat în top 10. Demonstrând astfel că au potențial de creștere în perspectiva concursurilor viitoare. „Nu mereu medalia arată nivelul de creștere al unui sportiv. Noi, antrenorii știm foarte bine că mulți au potențial. Și merg din ce în ce mai bine atât în antrenamente cât și în competiții. Cel mai important este ca noi să avem grijă de ei. Să îi încurajăm și să îi facem să se simtă parte dintr-o echipă în care se muncește pentru performanță. În acest fel, ei vor crește corect din toate punctele de vedere și în viitorul apropiat vor veni și rezultatele. Eu sunt mândru de toți și mă bucur tare mult să le fiu antrenor”, a mai punctat Szilard.
Larisa Tirilă a obținut următoarele rezultate: locul 5 la 100m fluture, locul 6 la 100m bras și 100 mixt. Locul 7 la 200m mixt și 200m bras, locul 8 la 50m și 100m liber, locul 9 la 50m fluture și locul 10 la 200m liber.
Ștafeta de 4x50m mixt a terminat pe locul 4. Iar în probele de 4x50m liber, ștefetele Hyperion s-au clasat pe locul 5 atât la fete cât și la băieți. La Campionatele Naționale de la Miercurea Ciuc au mai fost participat: Kantor Robert, Holosi Albert și Orban Eduard.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like