vineri, iunie 14, 2024
AcasăAlte sporturiÎnotătorii Brașovului s-au remarcat la concursul Open Swim de la București

Înotătorii Brașovului s-au remarcat la concursul Open Swim de la București

Școala pentru sănătate prin mișcare SANpitic din Brașov a participat la sfârșitul săptămânii trecute, mai precis duminică, 7 mai, la concursul de înot Open Swim, organizat la Clubul Floreasca din București.

Concursul a avut două secțiuni: una destinată sportivilor legitimați și una celor nelegitimați. În clasamentul sportivilor nelegitimați, echipa SANpitic 1 a obținut locul 1 (cu 4.825 metri înotați), iar echipa SANpitic 2 locul 4 (cu 3.660 metri înotați). Fiecare din cele două formații a avut câte 10 copii în componență, care au înotat câte 10 minute fiecare, la final cumulându-se distanța totală. La întrecerea din capitală au fost prezente 5 cluburi din țară și fiecare dintre acestea au înscris la start mai multe echipe.

Cu vârste cuprinse între 5 ani și 13 ani, micii înotători din Brașov sunt pregătiți de conf. dr. Roxana Buzescu și prof. univ. dr. Silviu Cioroiu (antrenor maestru de înot, cadru didactic al Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane).

„Participarea la astfel de concursuri, destinate sportului de masă, este extrem de importantă pentru menținerea copiilor în jocul practicării consecvente a exercițiului fizic, sub orice formă. Felicit pe această cale toți părinții care își îndrumă copiii să practice regulat sportul de masă! Este un pas sigur spre menținerea sănătății!”, declară prof. univ. dr. Silviu Cioroiu.

Următoarea competiție de acest gen la care înotătorii de la SANpitic vor lua parte va avea loc, cel mai probabil, în cursul lunii iunie, la Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI