INTERVIU Povestea lui Patrick Marian Tudorache, cel mai valoros sportiv de la CS Karate JKA România de anul trecut!

0
90

Tudorache Patrick Marian are centura neagră 1 dan și a fost desemnat sportivul anului 2022 la CS Karate JKA Romania. Este pregatit de sensei Chiru Dan Dragos, centura neagra 4 dan. Pe locul 2 s-a clasat Eduard Drăghiciu, iar pe locul 3 David Sterns.

POT, ÎMI DORESC, SUNT! Aceşti termeni definesc personalitatea unui adevărat campion, conştient că norocul vine doar atunci când antrenamentul întâlneşte oportunitatea.
Într-o eră a tehnologiei şi a informaţiei, când din ce în ce mai mulţi tineri practică sportul… de ziar, Tudorache Patrick Marian, elev în clasa a VII a în cadrul Colegiul național de științe Grigore Antipa, reuşeşte să obţină performanţe impresionanate într-un domeniu care presupune multă muncă şi dăruire: karate shotokan . De la bun început, şi-a stabilit obiective mari şi nu s-a oprit până când nu a ajuns să le atingă, fiind medaliat cu aur la Campionatele Europene şi de două ori vicecampion mondial, medaliat cu argint in SUA. Totodată, el se numără printre puţinii elevi care au găsit un echilibru între antrenamente şi activitatea şcolară.

Planuri pentru cariera sportivă

Patrick e un adolescent liniştit, o prezenţă discretă în colectivul său, fără aere de vedetă, deşi, poate, performanţele sale l-ar îndreptăţi să le aibă. Privirea sa senină şi zâmbetul mai mereu ştrengăresc se potrivesc foarte bine cu replicile adeseori amuzante. E, de asemenea, un tip cu care se poate comunica uşor şi poate tocmai de aceea ne-a venit ideea să-i adresăm câteva întrebări referitoare la… cariera lui sportivă şi la ceea ce, în viaţa lui, are tangenţă cu sportul.
– Patrick, ce te-a determinat să practici acest sport despre care, în general, ştim destul de puţine lucruri?
Parintii mei mi-au spus despre karate când am întrat la școală,entuziasmul cum ca voi practica acest sport m-a determinat sa merg la primul antrenament, de unde am decis sa îl continui.
– Sportul ţi-a influenţat în vreun fel viaţa, caracterul, personalitatea?
Sportul m-a întărit și m-a făcut din ce în ce mai puternic în timp, m-a ajutat sa ma stăpânesc în diferite situații și sa ma controlez când era nevoie.
– Ce avantaje îţi conferă titlul de campion mondial sau european?
Unul dintre avantajele titlului de campion european este admirația colegilor,prietenilor,a familiei cât și din partea profesorilor de la școală,de asemenea o data cu rezultatele pot apărea și diferite burse din partea scolii,ceea ce este tot un avantaj.

Despre participarea la competițiile mondiale sau europene


– Descrie-ne, în câteva cuvinte, atmosfera de la un campionat mondial sau european
Atmosfera de la un campionat internațional este foarte diferita fata de cea din sala sau de la un campionat național,se poate simții o înaltă tensiune între adversari și o energie puternica de pe tatami.
– Karatele fac parte din planurile tale de viitor?
Karatele fac parte din planurile mele de viitor, țin sa continui cât mai mult posibil și sa câștig cât mai multe competiții naționale și internaționale.
– Patrick, eşti sportiv şi, în acelaşi timp, un adolescent al zilelor noastre; ai, să zicem aşa, o perspectivă dublă asupra vieţii şi asupra realităţii. Ce anume din tot ce te-a învăţat pe tine sportul ai dori să le transmiţi colegilor tăi de generaţie?
Toți copii din ziua de azi trebuie sa tina minte ca nu trebuie sa renunti, indiferent de cât de greu ar fii,încearcă sa îmbunătățești în fiecare zi,cu timpul vei ajunge unde dorești!

Ascultându-l pe Patrick, ne-am dat seama că el ar trebui să reprezinte pentru noi un exemplu, mai ales pentru faptul simplu că a descoperit mijlocul de a da consistenţă şi rost timpului, de a-l folosi în avantajul său. Şi apoi, pentru că a reuşit să facă ceea îi place şi să se descurce admirabil, având în acelaşi timp rezultate bune şi la învăţătură. Acum, el este sigur că priveşte în direcţia bună şi nu-şi doreşte altceva decât să meargă înainte, având convingerea că îl aşteaptă noi performanţe, atât în sport, cât şi în viaţa personală.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.