miercuri, decembrie 11, 2024
AcasăAlte sporturiLa Brașov s-a înființat Asociația de Cheerleading din România

La Brașov s-a înființat Asociația de Cheerleading din România

După mai bine de 3 ani de lupte cu sistemul birocratic din România care nu înțelegea necesitatea acestei ramuri sportive, Luiza Nan – arbitru internațional de cheerleading a reușit să înființeze la Brașov, Asociația de Cheerleading din România.

Luiza Nan deține un club de acest gen în Râșnov, club unde antrenează peste 70 de copii, pe 3 categorii de vârstă. În țară mai sunt peste 20 de astfel de cluburi în mai multe județe.

De altfel, antrenoarea americană stabilită la Râșnov, Luiza Nan, mai are în palmares rezultate notabile cu clubul pe care-l conduce: organizarea a două campionate naționale în 2013 și 2017 – campionate unde 38 de echipe participante au concurat pentru câștigarea a 20 de cupe și 350 medalii de aur, 20 de cupe și 350 de medalii de argint și 20 de cupe și 350 medalii de bronz, participarea la emisiunea Românii au Talent cu o echipă mixtă ce a ajuns până în semifinale, participarea la emisiunea România Dansează cu o echipă mixtă ce a ajuns până în semifinale.

Nu în ultimul rând, amintim de câștigarea a 13 cupe naționale și doua cupe balcanice. Tebuie menționat faptul că Luiza Nan este singurul arbitru internațional de cheerleading, acreditat, din România.

Cheerleadingul este practicat în România de aproximativ 1.000 de copii, răspândiți în București, Abrud, Bistrița-Năsăud, Câmpeni, Cluj-Napoca, Florești, Focșani, Giurgiu, Ploiești, Pucioasa, Râșnov, Reșița, Târgoviște și Zalău.

La Campionatul Național organizat la Brașov, s-au ocupat 400 camere de hotel, au venit peste 60 autocare, iar publicul a fost format din peste 3.000 de spectatori. Evenimentul s-a transmis în direct la posturile locale și în emisiunile de știri pe toate canalele naționale de media.

„Cheerleading-ul este un sport competitiv, bazat pe coregrafii care variaza între unu și trei minute. Acestea conțin elemente de gimnastică, dans și acrobații precum și piramide și stunt-uri, pentru a antrena spectatorii de la evenimente și pentru a încuraja echipele sportive la jocuri și competiții sportive. Mă bucur că am reușit să înființăm Asociația de Cheerleading din România, deoarece eram singura țară din Europa care nu avea o astfel de asociație. Sper, acum că avem și baza legală, că acest sport se va dezvolta mai rapid și la noi în țară”, ne-a declarat Luiza Nan președintele Asociației de Cheerleading din România

Pentru cei care doresc să susțină acest sport atașăm un link cu formularul de 3,5% deducere din impozitul pe venit aici: https://cheer.ro/230-CHEER.pdf

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI