duminică, aprilie 21, 2024
AcasăAlte sporturiSportul cu cea mai mare ascensiune din lume se dezvoltă și la...

Sportul cu cea mai mare ascensiune din lume se dezvoltă și la Brașov

Padelul devine unul dintre cele mai atractive sporturi, cu cea mai mare expunere din lume, în ultimii 5 ani.

Este un sport ușor, dinamic, accesibil oricui. Se joacă la dublu și este un sport extrem de relaxant, care pune accent și pe socializare. Este o combinație între tenis și squash.

Foști mari fotbaliști, în frunte cu Zinedine Zidane și Zlatan Ibrahimovic practică acest sport.

În prezent, în țara noastră există 15 terenuri pentru acest sport, cele mai multe în aer liber.

Padel Palace își propune să revigoreze acest sport în România.

În următoarele șase luni, împreună cu un fond privat de investiții din Norvegia se vor amenaja 13 terenuri în județul nostru, aici unde, acum, există o singură bază sportivă pentru padel, la Zărnești, cu 80 de jucători activi.

“În anul 2022 au fost stabilite detaliile proiectului Padel Palace, prin care ne dorim dezvoltarea infrastructurii de padel din municipiul Brașov. (…) Vom inaugura la Brașov, în data de 18 noiembrie, cel mai modern club sportiv de padel din România, care va beneficia de 5 terenuri omologate la nivel internațional, cu suprafață de joc mondo și un teren de simplu care, în acest moment, este unic în România”, a precizat Nicolae Rozorea, singurul antrenor licențiat din țara noastră și campion al României, divizia 2 la București, divizia 1 și 2 la Timișoara, plus alte ediții câștigate pe plan local la clubul Padel 4 Life.

Ultima etapă a turnului național de padel

Inaugurarea clubului Padel Palace din Brașov, situat pe strada Narciselor, la numărul 54, coincide și cu organizarea ultimei etape a turneului național de padel, care va avea loc din 18 până în 20 noiembrie.

Sunt 80 de echipe înscrise la campionatul din weekend. Va fi cel mai mare turneu organizat vreodată în Romania. Vor participa cei mai buni sportivi din București, Timișoara, Cluj și Oradea

Cei care aleg să se distreze la Padel Palace vor avea mai multe facilități.

„În perioada 21-30 noiembrie, fiecare grup nou beneficiază de două ore gratuite de padel în baza rezervării efectuate în aplicația Padel Palace”, a adăugat Nicolae Rozorea.

Padelul a apărut în 2013 și s-a dezvoltat rapid. A ajuns la peste 18 milioane de jucători și 51 de federații în toată lumea.

Anul viitor, la Malaga se va organiza primul Campionat Mondial de Padel destinat exclusiv foștilor mari fotbaliști.

Și-au anunțat, deja, prezența Antonio Cassano, Francesco Totti, Robin van Persie, Robben și mulți alții.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI