marți, mai 28, 2024
AcasăMainPaul Pepene, după revenirea de la Beijing: A fost o experienţă destul...

Paul Pepene, după revenirea de la Beijing: A fost o experienţă destul de reuşită, m-am clasat pe poziţii onorabile

Sportivul Paul Pepene (CSS DINamo Brașov), care a concurat în probele de schi fond la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a afirmat, luni, la întoarcerea în ţară, că a fost o experienţă reuşită, precizând că s-a clasat pe poziţii onorabile.

„A fost o experienţă destul de reuşită, în mare parte mi-am îndeplinit obiectivele şi asta este cel mai important. A fost frig în anumite zile dar ne-am adaptat condiţiilor. Au fost minus 25 de grade, viscol în zilele de concurs. Au fost zile în care nu mi-am mai simţit degetele la mâini, mi-au îngheţat, dar am reuşit să termin fiecare cursă la care am luat startul şi m-am clasat pe poziţii onorabile”, a declarat Pepene la Aeroportul ”Henri Coandă”.

Participant la a patra ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, Pepene a precizat că şi-ar fi dorit să aibă rezultate mai bune şi că nu ştie dacă va mai putea concura la următoarea competiţie care va avea loc la Milano şi Cortina d’Ampezzo în 2026.

„Vă daţi seama că oricine îşi doreşte mai mult, dar dai tot ce poţi la momentul acela. Au fost condiţii grele, cele mai grele condiţii de la o olimpiadă de până acum. A fost frig şi a bătut vântul foarte tare, a fost viscol. Altfel nu au fost probleme, doar frigul ne-a creat probleme. O să vedem pe parcurs dacă voi mai participa la Jocurile Olimpice, una e să spui că îţi doreşti şi alta e să şi poţi să mai participi”, a mai spus sportivul român, portdrapelul delegaţiei României la ceremonia de deschidere, alături de săniera Raluca Strămăturaru.

În concursurile de schi fond de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Paul Pepene s-a clasat pe locul 18 la sprint pe echipe – masculin (stil clasic), alături de Raul Popa, pe locul 28 la schiatlon şi pe locul 30 la individual 15 km (stil clasic).

La schi fond, România a mai fost reprezentată de Raul Popa şi Timea Lorincz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI