Proiect pentru revigorarea voleiului brașovean!

1
1205

După o încercare nereușită sezonul trecut, atunci când CSU Brașov a jucat în primă ligă de volei masculin, însă experimentul a eșuat, un noul club de volei apare la Brașov. Anunțul a fost făcut chiar în ziua în care legenda voleiului brașovean, Tică Tănase, a împlinit 96 de ani.

În conducerea noului club de volei din Brașov vor fi Iulian Stoian (președinte), Răzvan Burlacu (secretar general) și Nelu Turcu (vicepreședinte). „Înființăm un nou club, o luăm de la zero și ne propunem ca în 3 ani să ajungem în cupele europene. Brașovul are tradiție în volei. Tractorul Brașov s-a remarcat prin rezultate atât pe plan național cât și internațional. Voleiul a fost în Brașov un fenomen și noi sperăm să readucem în prim plan voleiul masculin brașovean. Noi am făcut primii pași, sunt multe lucruri de făcut și sperăm ca în jurul datei de 15 august echipa să demareze antrenamentele“, a spus Răzvan Burlacu, secretarul general al clubului.

Legendele voleiului brașovean sprijină noul proiect

Iulian Stoian, președintele clubului, spune că marile nume ale voleiului brașovean sunt alături de noua structură „Voleiul brașovean a dat foarte mulți jucători de valoare la echipele naționale. Avem susținerea toată a marilor nume din voleiului brașovean: Horațiu Ferariu Tănase Tănase, Petrică Stancu, Adrian Pustiu, Horia Banea, dar și al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Transilvania prin decanul Nelu Turcu. Omul de afaceri Nicolae Țucunel ne-a promis sprijinul și ne va permite accesul liber la sala de sport care se construiește în Tractorul. Și Marius Laslo, președintele clubului Bravol, este alături de noi“, a spus Stoian.

Phoenix, Voința sau Academica…

Iulian Stoian este convins că Brașovul poate ataca promovarea încă din primul sezon. „Am luat deja legătura cu câțiva juniori care doresc să vină la Brașov. Eu cred că până în octombrie când va începe sezonul echipa să fie completă. Vom aduce și trei jucători care au jucat sezonul trecut la CSU Brașov. Eu sunt optimist și cred cu tărie că putem forma o echipă cu care să atacăm promovarea încă din primul sezon. Suntem în discuții cu mai mulți antrenori, în scurt timp vom anunța cine va pregăti echipa. Am schițat deja un buget de circa 150.000 de euro în care sunt incluse toate taxele. Finanțarea o vom atrage din mediul privat, dar încercăm să atragem și fonduri pe proiecte de CL și CJ Brașov. În câteva zile sperăm să avem numele clubului înregistrat la Ministerul Justiției. Am propus mai multe denumiri, printre care AS Volei Phoenix Brașov, AS Voința Brașov, AS Academica Brașov. Vom vedea care denumire va fi acceptată“, a spus președintele clubului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

1 COMENTARIU

  1. […] Acesta spune că echipa, care se va chema Phoenix, Voința sau Academica – în funcție de acceptul primit din partea Ministerului Justiției -, va fi înscrisă în Divizia A2, iar obiectivul va fi promovarea pe prima scenă în anul imediat următor. Apoi, se visează chiar și la intrarea în cupele europene. După cum a declarat, s-a început formarea lotului cu care se dorește atacarea promovării, accentul fiind pus pe jucătorii tineri, între care vor fi ”plantate” și câțiva voleibaliști cu experiență. „Am luat deja legătura cu câțiva juniori care doresc să vină la Brașov. Eu cred că până în octombrie când va începe sezonul echipa să fie completă. Vom aduce și trei jucători care au jucat sezonul trecut la CSU Brașov. Eu sunt optimist și cred cu tărie că putem forma o echipă cu care să atacăm promovarea încă din primul sezon. Suntem în discuții cu mai mulți antrenori, în scurt timp vom anunța cine va pregăti echipa. Am schițat deja un buget de circa 150.000 de euro în care sunt incluse toate taxele. Finanțarea o vom atrage din mediul privat, dar încercăm să atragem și fonduri pe proiecte de CL și CJ Brașov. În câteva zile sperăm să avem numele clubului înregistrat la Ministerul Justiției. Am propus mai multe denumiri, printre care AS Volei Phoenix Brașov, AS Voința Brașov, AS Academica Brașov. Vom vedea care denumire va fi acceptată“, a spus, în aceeași conferință de presă, președintele noului club, conform sportbv.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.