duminică, iulie 14, 2024
AcasăRugbyRugby: RC Phoenix Brașov, locul 13 după prima etapă în Campionatul Național

Rugby: RC Phoenix Brașov, locul 13 după prima etapă în Campionatul Național

Echipa brașoveană RC Phoenix Brașov, singura reprezentantă a județului nostru în Campionatul Național de Rugby 7, s-a întors de la Iași fără a reuși să-și atingă obiectivul setat înainte de prima etapă a campionatului.

Asta deoarece adversarele din grupă s-au dovedit a fi, cu o exceptie, foarte puternice, atat U Cluj, cât mai ales Știința Petroșani – campioana en-titre, fiind între favoritele sezonului.

Dacă înfrângerile brașovenilor cu cele doua pretendente au fost fără drept de apel, a treia partida a fost cu cântec.

Adversarul, RC Grivița UNEFS s-a impus la limită cu 17-12, însă scorul nu reflectă realitatea din teren, rezultatul fiind influențat în mod decisiv de arbitrajul aflat sub valoarea compeției.

În final, în meciul de clasament cu CSM Sibiu scorul a fost de 47-0 pentru RC Phoenix Brașov și astfel brașovenii au terminat prima etapă pe locul al 13-lea cu 6 puncte.

Etapa următoare se va disputa la Gura Humorului în weekendul 17-18 septembrie, iar adversarele din grupa vor fi Știința Petroșani, CSM Constanța și CSU Alba Iulia.

Participarea RC Phoenix Brașov în Campionatului Național Rugby 7 este susținută financiar de Consiliul Județean Brașov, printr-o finanțare obținută în urma concursului de proiecte nerambursabile în cadrul programului Sport de Performanță pentru anul 2022.

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este logo.png

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI