marți, mai 28, 2024
AcasăAutoSebastian Barbu a câştigat prima etapă a Campionatului Naţional, Raliul Harghitei

Sebastian Barbu a câştigat prima etapă a Campionatului Naţional, Raliul Harghitei

Pilotul sibian Sebastian Barbu a câştigat, sâmbătă, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, Raliul Harghitei, ajuns la a 31-a ediţie.

Echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally 2 Evo) s-a impus după 12 probe speciale cu timpul de 59 min 18 sec, fiind urmat de Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 39 sec 5/10, şi de bulgarii Ignat Petrov Isaev/Aleksandr Spirov (Skoda Fabia R5), la 02 min 13 sec.


Campionul naţional en titre, Simone Tempestini, a fost nevoit abandoneze chiar în Power Stage, din cauza unei defecţiuni la pompa de benzină, în timp ce Andrei Gîrtofan s-a oprit la rândul său pentru a schimba o pană de cauciuc.

Accident grav

În proba specială cu numărul 8 (Sânpaul 2), echipajul format din Reis Suliman şi Rareş Badea – la bordul unui Renault Clio Rally5 – a ieşit în decor după câteva sute de metri de la start, fiind necesară intervenţia de urgenţă a dispozitivului de medici aflaţi în startul probei, au precizat organizatorii.

În cazul echipajului 405, accidentul s-a soldat cu vătămarea ambilor membri ai echipajului. Pilotul a suferit un hematol frontal – ca urmare a loviturii la nivel frontal şi are un hematom conjunctival la ochiul drept, fiind suspect şi de comoţie cerebrală.

În ceea ce priveşte starea copilotului, acesta acuză dureri la nivelul coloanei cervicale însoţite de ameţeli, fiind la rândul său suspect de comoţie cerebrală. Amândoi au fost aduşi la Unitatea de Primi Urgenţe a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc pentru investigaţii ample şi amănunţite – precum CT„, a precizat medicul raliului, Ivan Domokos.

Cursa a avut 12 probe speciale, cu o lungime de 119,04 km.

Etapa a doua Campionatului Naţional de Raliuri Betano va fi Raliul Argeşului, care va avea loc pe 27-28 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI