duminică, iulie 14, 2024
AcasăBreaking NewsVOLEI: România va juca 3 meciuri în Golden League, zilele acesta, la...

VOLEI: România va juca 3 meciuri în Golden League, zilele acesta, la Brașov! Ce spune selecționerul Sergiu Stancu despre partidele cu Turcia, Danemarca și Portugalia

Voleiul de cel mai înalt nivel revine la Brașov. Și nu oricum. Naționala masculină a României va susține trei confruntări în Golden League. Tricolorii vor întâlni pe 10 iunie Turcia, pe 14 iunie Danemarca, iar pe 18 iunie Portugalia. Toate meciurile sunt programate de la ora 17.00, în Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibași.

România a pierdut primele două întâlniri, 0-3 cu Portugalia și 0-3 cu Danemarca, dar a câștigat pe terenul favoritei grupei, Turcia, scor 3-2, echipă aflată pe locul 10 în Europa. Selecționerul României, Sergiu Stancu, a prefațat duelurile care vor avea loc la Brașov.

Ne bucurăm că suntem la Brașov, un oraș unde a fost tot timpul o istorie frumoasă a voleiului. Suntem într-o competiție foarte importantă pentru noi, acest Golden League. O competiție pe care ne-am dorit foarte mult să o jucăm. Să nu uităm că anul trecut toți cei care am fost implicați am reușit să câștigăm Silver League și să ajungem unde suntem astăzi.
SERGIU STANCU

Sergiu Stancu se bazează pe un nucleu format aproape în totalitate din sportivi care activează în campionatul intern. Adrian Aciobăniței este singurul stranier din lot. Are o experiență internațională remarcabilă.

Am evoluat în ultimii 8 ani, 4 ani în Germania. Primul sezon a fost alături de antrenorul Stelian Moculescu. După am fost la Frankfurt doi ani. M-am întors și am fost pregătit de unul dintre cei mai mari antrenori din lume, Vital Heynen. Apoi am avut șansa să plec în Franța. Am jucat la Cannes. Din fericire, am reușit să câștig campionatul cu ei. Datorită acestui rezultat am putut să merg la Chaumont, echipe adversă, pe care am întâlnit-o în finală. Iar acolo am mai jucat doi ani.
ADRIAN ACIOBĂNIȚEI

Mircea Peța, căpitanul Stelei și fiul fostului mare voleibalist brașovean Horațiu Peța, a vorbit despre meciurile cu Turcia, Danemarca și Portugalia.

Este o onoare să fiu în Brașov, locul unde m-am dezvoltat pe parte profesională. Așteptăm următorul meci ca să putem să dovedim că merităm să fim unde suntem și să ne batem pentru cele mai bune locuri. Mă simt împlinit că lotul național se desfășoară la Brașov și aportul publicului va fi unul important.
MIRCEA PEȚA

Ridicătorul Cristian Bartha este încrezător că tricolorii vor obține rezultate pozitive.

O să urmeze meciul cu Turcia, care este o echipă foarte bună. Chiar dacă i-am bătut acasă la ei o să vină și mai motivați. Sper cum am jucat acolo să o facem și aici, să ne autodepășim. Vor urma alte două meciuri acasă, într-un scurt timp. Și să ținem nivelul acesta. Pe care l-am avut în Turcia.
CRISTIAN BARTHA

Doar câștigătoarea grupei se va califica în final four-ul Golden League, care va avea loc în Croația. Din 17 iulie, România va reveni la Brașov, unde se va pregăti pentru Campionatul European, care va avea loc între 28 august și 16 septembrie. România, Turcia și Portugalia chiar fac parte din aceeași grupă, care se va disputa în Israel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI