marți, martie 21, 2023
AcasăAtletismAras Kaya (Turcia), suspendat trei ani pentru dopaj. El a fost depistat...

Aras Kaya (Turcia), suspendat trei ani pentru dopaj. El a fost depistat pozitiv la Brașov

Aras Kaya, atlet turc de origine kenyană a fost suspendat vineri pentru trei ani. El a fost depistat pozitiv la un concurs desfăşurat în Brașov.

Suspendarea lui Aras Kaya a fost dictată de Unitatea pentru Intergitatea Atletismului (AIU). Motivul suspendării atletului în vârstă de 28 de ani, specializat pe competiţiile de cros, a fost un control pozitiv la EPO. Controlul a fost făcut în data de 25 septembrie 2022, la Brașov Running Festival, pe distanţa de 10 km, disputat la Braşov.

Kaya a fost campion european la cros în 2016 și 2019. Atletul turc se remarcase și în cursa de atletism de 3.000 de metri obstacole. (A câștigat medalia de argint la Campionatele Europene din 2016). De origine kenyană, Aras Kaya a obținut cetățenia turcă în 2016. El a reprezentat această țară inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio.

Suspendarea lui Kaya a intrat în vigoare cu data de 4 decembrie

Potrivit statisticilor produse pentru Euro Cross de luna aceasta la Torino, în ultimul an, Kaya a fost raportat că ar fi fost în proces de a primi naționalizarea rusă. Deoarece avea sediul în orașul rus Kazan.

Cele mai bune rezultate includ 27:48.53 pentru 10.000 m și un PB de semimaraton de 60:51. Cursele din acest an includ terminarea pe locul al treilea în Cupa Europeană la 10.000 m. Al patrulea la Jocurile Mediteraneene și pe locul 16 la Campionatele Europene la 10.000 m.

De asemenea, a fost pregătit să participe la Euro Cross la Torino weekend-ul trecut. Dar nu este surprinzător – cu această interdicție de dopaj iminentă – că s-a retras la un moment dat.

Foto: Athletics Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI