vineri, iunie 14, 2024
AcasăHandbalAurelia Brădeanu, director tehnic al secției de handbal de la Corona Brașov

Aurelia Brădeanu, director tehnic al secției de handbal de la Corona Brașov

Din dorința de a consolida secția de handbal și de a întări echipa cu oameni experimentați, care știu ce înseamnă marea performanță în handbal, clubul Corona o aduce alături pe Aurelia Brădeanu. Una dintre cele mai cunoscute și titrate jucătoare românce și, în același timp, un bun manager sportiv.

Clubul Corona Brașov se bucură că se va putea baza pe expertiza unui profesionist precum Mica Brădeanu. Ea va coordonar echipelor de junioare și a celei de senioare! Mica are viziunea și experiența necesară de a contribui activ la îndeplinirea obiectivelor clubului. Reclădirea piramidei performanței, asigurarea continuității la echipele de junioare și readucerea echipei de handbal senioare în Liga Florilor.

Aurelia Brădeanu are 43 ani și are la activ 17 turnee finale cu echipa României. (6 Campionate Europene, 8 Campionate Mondiale și 3 ediții ale Jocurilor Olimpice). Deține un record în acest sens în handbalul feminin românesc. Este vicecampioană mondială cu echipa României 2005 și medaliată cu bronz in 2015.

Are medalie de bronz la Campionatul European din 2012

A devenit campioană europeană de tineret în 1998 și campioană mondială de tineret în 1999. A câștigat Liga Campionilor în 2016 cu CSM București, iar în carieră a jucat și la echipe precum Oltchim, Rapid, Gyor (Ungaria), Corona Brașov. Are 273 de selecții în echipa României pentru care a marcat 685 de goluri. A fost desemnată cea mai bună handbalistă a României în 2003 și 2013.

În ceea ce privește partea de antrenorat și management, Mica are calificarea de antrenor senior și două masterate: în competiție sportivă și performanță și în managementul organizațiilor și evenimentelor sportive.

Aurelia Brădeanu nu este întâmplător la Brașov

Ea a îmbrăcat tricoul Coronei pentru două sezoane, între 2013 și 2015, perioadă în care a coordonat echipa de pe teren, obținând medaliile de argint și bronz în Liga Națională și calificarea în cupele europene. S-a atașat de oraș și a decis să se stabilească aici alături de familie, Brașovul devenindu-i astfel casă.

Mi-a plăcut Brașovul din primul moment în care am ajuns aici. Dovadă și faptul că m-am stabilit în orașul de sub Tâmpa. Am jucat la Corona două sezoane și am trăit momente de neuitat în cariera mea. Am urmărit cu mare interes evoluția echipei în ultimii ani. Din păcate, acum nu trece prin cea mai bună perioadă. Acest lucru mi-a întărit convingerea că e momentul oportun de a veni să ajut prin experiența mea. Sunt convinsă că handbalul brașovean se va ridica din nou și, în cel mai scurt timp, va reveni acolo unde îi este locul. Îmi plac provocările și, chiar dacă este o misiune grea, cred cu convingere că, împreună cu toți factorii locali, putem să facem din Corona Brașov o forță a handbalului românesc și nu numai”, a declarat Mica Brădeanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI