luni, mai 27, 2024
AcasăBaschetCorona Brașov a fost învinsă de Voluntari în Cupa României la baschet...

Corona Brașov a fost învinsă de Voluntari în Cupa României la baschet masculin

Echipa de baschet masculin Corona Brașov a pierdut, vineri seara, în Sala Sporturilor, primul meci oficial din acest sezon. Recent promovată în Divizia A, formația de sub Tâmpa a întâlnit, în Grupa E a primei faze din Cupa României, pe Voluntari, trupă care a terminat sezonul trecut de Divizia A pe locul 5.

Ilfovenii s-au impus cu 81-60, pe sferturi 21-17, 19-13, 24-15 și 17-15. Corona a început bine meciul și a condus cu 6-0 și 12-6 în primele minute. Diferența de valoare și experiența superioară a oaspeților au făcut ca scorul să fie în favoarea celor de la Voluntari la pauza mare, scor 40-30. Ilfovenii s-au desprins la 21 de puncte pentru prima dată, scor 60-39, cu două minute înaintea penultimului sfert.

Diferență care s-a menținut, în cele din urmă, până la final. Cu 16 puncte și 10 recuperări, Wilson a fost cel mai în formă jucător de la Corona. A fost urmat de căpitanul Cane, cu 10 puncte și două recuperări. Barro și Oinaru au punctat și ei de câte 7 ori. La finalul meciului, antrenorul Coronei, Ionuț Bâscoveanu, ne-a declarat:

Am reușit 19 recuperări ofensive ceea ce înseamnă că avem potențial să ne luptăm. Din păcate ne-a lipsit șansa la șuturile de afară, de 3 puncte, Cu 15% e foarte greu să joci împotriva unei echipe care a marcat 65% la aruncările de 3 puncte. Urmează meciul al doilea. Sper să ne recuperăm, să ne refacem moral și să ne revenim. Șanse ar fi la calificare, trebuie să credem mai mult în ceea ce facem aici.
IONUȚ BÂSCOVEANU

Pentru Corona urmează al doilea și ultimul meci din Grupa E, contra formației Laguna București. Partidă care va avea loc duminică, de la ora 19.00, tot în Sala Sporturilor din Brașov. Câștigătoarele celor 6 grupe și cele mai bune două locuri secunde se califică în faza următoare a Cupei României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI