marți, mai 28, 2024
AcasăBreaking NewsCorona Braşov a promovat în Liga Națională de handbal feminin

Corona Braşov a promovat în Liga Națională de handbal feminin

După aproape 3 ani şi jumătate, echipa de handbal feminin Corona Braşov a promovat în Liga Florilor.

Braşovul a învins, în această seară, în Sala Sporturilor, pe Activ Ploieşti, scor 29-27, 14-10 la pauză. Cu acest succes, Corona s-a calificat în finala barajului de promovare, acolo unde va întâlni pe Ştiința Bucureşti.

Cele două echipe sunt calificate automat în prima divizie a handbalului feminin. Emoțiile şi presiunea promovării şi-au spus cuvântul, iar fetele antrenate de Alin Bondar au intrat mai greu în meci.

Au condus pentru prima dată abia în minutul 6, scor 3-2. Cu portarul Elena Voicu în formă de zile mari, gazdele au controlat ulterior prima repriză şi aveau un avans de 6 puncte în minutul 23, scor 12-6. S-a făcut chiar 16-10 în minutul 34. Finalul a fost din nou unul tensionat, cu multe erori în tabăra braşovencelor. Astfel că prahovencele s-au apropiat la două lungimi în minutul 55, scor 25-23.

Diferență care s-a păstrat până la final, astfel că Braşovul are din nou, după mai bine de 3 ani, echipă în Liga Florilor.

Din păcate, în meciul de astăzi s-au accidentat serios Ana Maria Berbece şi Wuta Dombaxe. Ambele au fost luate cu Ambulanța de la sală. Încă nu se ştie cât de grave sunt accidentările.

Finala barajului de promovare, care nu mai are, însă, nicio miză, va avea loc duminică seara, de la ora 19.00, tot la Sala Sporturilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI