CSM Corona Brașov, reacție după decizia de ieri a Federației Române de Handbal!

0
834
handbal
handbal

Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov își prezintă punctul de vedere și aduce precizări în legătură cu decizia Federației Române de Handbal.

În legătură cu Decizia Comisiei Centrale de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal și informațiile apărute în mass-media și în spațiul public, CSM Corona Brașov face următoarele precizări:

„Având în vedere Decizia Comisiei Centrale de Disciplină din data de 16.03.2021, prin care s-a dispus sancționarea clubului C.S.M. Corona Brașov cu ridicarea dreptului de transfer, legitimare și drept de joc pentru o perioadă de 1 (un) an de zile, începând cu data de 14.03.2021. (Conform art. 26.11 din Statutul Antrenorului, precum si scăderea la fiecare 10 zile, a câte 1 punct din cele obținute de echipa participantă în cel mai înalt nivel competițional, până la executare integrală a hotărârii nr. 493 din 18.09.2020 pronunțată de către Comisia de Soluționare a Memoriilor).

Facem următoarele precizări:

S-au achitat drepturile financiare

1. Clubul CSM Corona Brașov i-a achitat, integral, încă din data de 12.03.2021, domnului Novanc Marius Ioan drepturile financiare stabilite prin Hotărârea nr. 493 din 18.09.2020 pronunțată de către Comisia de Soluționare a Memoriilor din cadrul Federației Romane de Handbal.

2. Clubul CSM Corona Brașov nu a fost citat de către Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Handbal în procedura ce a dus la adoptarea hotărârii din data de 16.03.2021, motiv pentru care nu a putut să formuleze apărări și să depună dovezi cu privire la achitarea obligațiilor financiare stabilite prin Hotărârea nr. 493 din 18.09.2020 pronunțată de către Comisia de Soluționare a Memoriilor .

3. Comisia Centrală de Disciplină avea obligația de a cita în această procedură clubul CSM Corona Brașov, potrivit prevederilor art. 10 din Regulamentul Disciplinar al Federației Române de Handbal, art . 13 și art. 14 cod procedură civilă și art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

4. Sancțiunile dispuse prin Decizia Comisiei Centrale de Disciplină produc efecte până la data achitării integrale a obligațiilor financiare stabilite în sarcina Clubului, potrivit art 26.11 din Regulamentul privind Statutul Antrenorului: «La data executării integrale se va revoca sancțiunea ridicării dreptului de transferuri».

Așa cum am arătat mai sus, în data de 12.03.2021 au fost achitate integral obligațiile izvorând din Hotărârea nr. 493 din 18.09.2020 pronunțată de către Comisia de Soluționare a Memoriilor, motiv pentru care ne vom adresa Federației Române de Handbal pentru înlăturarea acestor sancțiuni.

CSM Corona Brașov le mulțumește fanilor, iubitorilor de handbal din Brașov și brașovenilor pentru susținere și încrederea arătată în această perioadă dificilă. Formația pregătită de Simona Gogârlă este pe un drum bun, foarte aproape de îndeplinirea obiectivului propus, promovarea în Liga Națională. Ne dorim cu toții ca echipa de handbal a Brașovului să se întoarcă acolo unde îi este locul, în elită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.