luni, decembrie 11, 2023
AcasăAlte sporturiFloretista Coronei, Enya Male, a câștigat Cupa României la floretă U15!

Floretista Coronei, Enya Male, a câștigat Cupa României la floretă U15!

Finala Cupei României la floretă U15 a fost un adevărat spectacol, în care protagonistele au fost două sportive ale Coronei Brașov, Enya Male și Darra Cișmaș! Enya Male s-a impus după un asalt spectaculos, în fața colegei sale de club, cu 15-11. 

Trei sportive ale Brașovului s-au calificat direct în optimi, pe tabloul principal. Sonia Tighinean a părăsit competiția în sferturi, pierzând asaltul în fața sportivei Teodora Cipoș de la CSM Cluj Napoca (11-15). În final a ocupat un valoros loc 5. https://661b8c6869d9d5f46c607aabebd6190e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Cele două componente ale Coronei Brașov care au acces în semifinale au eliminat alte două reprezentante ale provinciei. Darra Cișmaș a trecut de Teodora Sipoș de la CSM Cluj Napoca, cu 15-7, în timp ce Enya Male a dispus de Ingrid Miti Bikfalvi de la CSU Poli Timișoara, cu 15-14. 

Finala le-a pus față în față pe sportivele noastre și le-a oferit celor prezenți în sală o adevărată reprezentație de gală. Ajunsă la egalitate, până la 11-11, finala s-a decis în favoarea Enyei, care s-a concentrat mai bine și a punctat, apoi, de patru ori pentru victorie (15-11). 

„Am avut parte de un concurs puternic dar, din fericire, ne-am îndeplinit obiectivul propus, acela de a câștiga Cupa României! Am pregătit din timp această competiție, prin cantonamente și multe ore de antrenament. Fetele au luat parte la un cantonament în Bulgaria, unde am avut șansa de a beneficia de sfaturile unui antrenor american și, ulterior, finalistele Cupei au participat la un cantonament în Poiana Brașov. La concurs sportivele au tras frumos și am ajuns să asistăm la o finală echilibrată între sportivele Coronei Brașov”, a declarat Matei Piukovici, antrenor floretă Corona Brașov.

Rezultatul excelent al floretistelor se adaugă reușitei Ștefaniei Lopătaru, care a câștigat de curând locul 2 la Cupa României de spadă pentru cadeți. 

În Cupa României la floretă U15, Corona Brașov a avut nouă sportive înscrise în concurs, care au ocupat următoarele poziții în clasamentul final: 

  • 1       MALE Enya
  • 2       CISMAȘ Darra
  • 5 TIGHINEAN Sonia
  • 11 OLARU Alexandra
  • 18 PESCĂRUȘ Denisa
  • 21 LUPAȘCU Sonia
  • 23 ZODILĂ Daria
  • 25 PUȘCAȘU Anca
  • 26 BONDREA Lavinia

Antrenorii sportivelor sunt Matei Piukovici și Dorin Moraru. 

Corona Brașov își propune să readucă Brașovului școala de scrimă de altădată, care a dat, în timp, zeci de sportivi și antrenori de mare valoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI