luni, iulie 22, 2024
AcasăAlte sporturiGabriel Partin – atletul complet cu performanțe remarcabile în karate, kickboxing și...

Gabriel Partin – atletul complet cu performanțe remarcabile în karate, kickboxing și fitness (VIDEO)

Practicant de karate-ashihara, Gabriel Partin este exemplul concret al sportivului care a luptat din răsputeri pentru a atinge marea performanţă, prin muncă, seriozitate și profesionalism. Sutele de ore petrecute în sala de antrenament au dat roade.  

În anul 2001, Gabi a obţinut cel mai de preţ premiu din palmares, clasându-se al treilea la Campionatele Mondiale de Shindokai-Kan karate, care au avut loc la Bucureşti. Printre alte premii, sportivul a mai câştigat un titlu de campion naţional la Ashihara-Karate, iar în 2002 a fost declarat cel mai tehnic luptător. Talentul lui Gabi Partin s-a concretizat şi prin obţinerea centurii negre, de 2 DANI, dobândită în urma unui examen de câteva ore, interval în care braşoveanul s-a luptat cu 25 de adversari. „Centura neagră este o recompensă pentru întreaga carieră. Merită orice sacrificiu atunci când ajungi la acest nivel. Automat, prin dobândirea centurii de 2 DANI, îţi câştigi şi respectul adversarului“, crede sensei Gabi.


În 2008, Gabi Partin şi-a făcut debutul într-o gală de K1. Evenimentul a avut loc la Budapesta, iar sportivul braşovean a fost nevoit să se bată cu un luptător maghiar care cântărea cu aproape 10 kilograme mai mult decât el. „Experienţa din K1 a fost fantastică. Această competiţie reprezintă apogeul pentru fiecare luptător. Atmosfera este absolut incredibilă. Diferenţa dintre K1 şi kick-boxing este foarte mare. Circuitele de K1 au un nivel superior“, a menţionat Gabi Partin.  Tot la Budapesta, Gabi a avut ocazia să-l cunoască pe celebrul luptător olandez de K1, Remy Bonjaski. „Este un sportiv extraordinar şi un om deosebit. M-a impresionat naturaleţea lui şi simplitatea cu care-ţi vorbea. Deşi este unul dintre cei mai buni luptători din lume, Bonjaski nu are fiţe, fiind sincer şi direct. A fost o plăcere să stau de vorbă cu el“, a conchis interlocutorul.

Pasiunea pentru fitness a venit natural după luptele de contact. Îi place să aibă grijă de corpul lui, iar din acest punct de vedere este un exemplu pentru toți cei din jur. Gabriel a luat parte la concursul Mister Universe de fitness model de la Londra, acolo unde s-a clasat pe locul 8. Corpul de atlet a fost remarcat de cei din industria modelingului, astfel că a primit oferte de a poza și ca model. Ulterior, și-a propus să-i ajute și pe alții să aibă un corp de invidiat. Astfel că acum este instructor personal de fitness la o sală cunoscută din Brașov. Nu a lăsat deoparte nici prima dragoste: kickboxing-ul. Este antrenor, iar unul dintre cei mai tineri elevi este chiar fiul lui, David-Gabriel Partin (foto, sus). Deși are doar câțiva ani, micul luptător este atras de acest sport și participă cu multă ambiție, seriozitate și devotament la orele tatălui. Gabi Partin speră să-i calce pe urme și, de ce nu, chiar să-l depășească.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI