duminică, iulie 14, 2024
AcasăFotbalIlie Dumitrescu - Naţionala României poate merge la EURO de pe prima...

Ilie Dumitrescu – Naţionala României poate merge la EURO de pe prima poziţie

Fostul internaţional Ilie Dumitrescu a declarat, miercuri, la Casa Fotbalului, că echipa naţională de fotbal a României are şansa de a se califica la EURO 2024 de pe prima poziţie în clasament, arătându-se încrezător că jucătorii pregătiţi de Edward Iordănescu pot obţine această performanţă.

„Vorbim de un parcurs excelent, de un grup extraordinar şi trebuie să-l felicităm pe Edward Iordănescu pentru calitatea lui de a gestiona, de a selecta un vestiar cu jucători care îşi doresc foarte mult să facă performanţă pentru echipa naţională. A reuşit să scoată maximum de la fiecare jucător. Au fost meciuri în care cei de pe bancă au reuşit să facă diferenţa, asta înseamnă că toţi sunt subordonaţi planului tactic, sunt alături de echipă cu sufletul şi în momentul în care intră în teren reuşesc să ajute şi să pună umărul la o performanţă. Avem cea mai bună apărare, suntem în poziţia în care putem să mergem la turneul final chiar de pe prima poziţie. Dacă reuşim două victorii chiar avem această şansă„, a declarat Ilie Dumitrescu.

Această generaţie merită să participe la un turneu final

Fostul component al Generaţiei de Aur consideră că naţionala României a ajuns la un nivel foarte bun: „Îmi doresc foarte mult ca echipa naţională să obţină această performanţă pentru iubitorii fotbalului românesc. Echipa naţională a ajuns la un nivel foarte bun, această generaţie merită să participe la un turneu final. Eu consider că Edi Iordănescu a reuşit să facă o treabă foarte bună. Sunt foarte încrezător”.

Ilie Dumitrescu a participat, miercuri, în calitate de ambasador Oppo, la sediul FRF, la semnarea parteneriatului dintre compania chineză şi Federaţia Română de Fotbal.

Partida Israel – România, din preliminariile EURO 2024, se va juca sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Pancho din Felcsut, în Ungaria.

Ultima partidă a echipei naţionale din preliminariile EURO 2024 va avea loc marţi, 21 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională în compania selecţionatei Elveţiei.

Cu 8 partide disputate, România ocupă în acest moment prima poziţie în Grupa I de calificare la EURO 2024, fiind urmată de Elveţia, 15 puncte din 7 meciuri şi Israel, 11 puncte din 6 meciuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI