vineri, iunie 14, 2024
AcasăAlte sporturiJucători din 12 ţări, la Trofeul Ion Țiriac, la Baza Olimpia

Jucători din 12 ţări, la Trofeul Ion Țiriac, la Baza Olimpia

Jucători din 12 ţări vor participa la Trofeul Ion Țiriac care se desfăşoară, în aceste zile, la Baza Olimpia.

Turneul de tenis Trofeul Ion Țiriac World Tennis Tour M25K, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari, se desfășoară în perioada 1 – 9 iulie 2023 la Baza Sportivă Olimpia Brașov și face parte dintr-o serie de turnee organizate de Fundația Țiriac sub licența Internațional Tennis Federațion (I.T.F.).

Turneele sunt cuprinse în calendarul Federației Internaționale de Tenis (I.T.F.) fiind organizate prin intermediul Federației Române de Tenis (F.R.T.) și se adresează tinerilor jucători care fac pasul spre circuitul profesionist.

Trofeul Ion Țiriac World Tennis Tour M25K este, anul acesta, cea mai importantă competiţie de tenis de câmp organizată la Brașov, oraș unde se joacă tenis din anul 1911.

Turneul, care programează întreceri la simplu şi dublu masculin, este găzduit de Baza Sportivă Olimpia Brașov, loc de tradiție pentru competițiile de tenis, aici desfășurându-se o lungă perioadă de timp Turneul Internațional de Tenis A.T.P. Brașov Challenger, precum și numeroase ediții de campionate naționale și multe alte turnee internaționale I.T.F. sau Tennis Europe (Federația Europeană de Tenis).

Trofeul Ion Țiriac World Tennis Tour M25K este organizat cu susținerea Consiliul Județean Brașov, prin intermediul S.P.J.P.P. Brașov.

Serviciul Public Judeţean pentru Protecţia Plantelor, aflat în subordinea Consiliului Județean Brașov, este administratorul Bazei Sportive Olimpia Brașov şi în ultima perioadă a reușit modernizarea acesteia, aducând-o la standardele necesare desfășurării competițiilor internaționale.

Jucători din 12 țări

La turneu participă jucători din 12 țări, primii 3 favoriți fiind:

  • 1.Nicholas David Ionel (ROU) – locul 184 A.T.P.
  • 2.Dragoș Nicolae Madaras (SWE) – locul 207 A.T.P.
  • 3.Filip Cristian Jianu (ROU) – locul 307 A.T.P.

Pe lângă aceștia, printre favoriți îi mai găsim și pe Cezar Crețu (ROU), Juan Pablo Paz (ARG), Serghei Fomin (UZB), David Poljak (CZE).

Finala competiției, pe 8 iulie

Calificările pentru accederea pe tabloul principal au început duminică, 2 iulie.

  • Calificări la simplu – 32 sportivi
  • Tabloul principal simplu – 32 sportivi
  • Tabloul principal dublu – 16 echipe.

Pe 3 iulie, luni se vor juca meciurile de calificări, cele de pe tabloul principal urmând să se desfășoare începând de marți, 4 iulie până sâmbată, 8 iulie 2023.

Semifinalele turneului de la Brașov vor avea loc vineri, 7 iulie, fiind programate pentru ora 13: 00, respectiv ora 15:00, finala competiției urmând să aibă loc sâmbată, 8 iulie de la ora 13.00.

Intrarea este liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI