duminică, iulie 14, 2024
AcasăAlte sporturiKids Tâmpa Brașov a întins o mână de ajutor judoului brașovean!

Kids Tâmpa Brașov a întins o mână de ajutor judoului brașovean!

Clubul Kids Tâmpa Brașov a înființat, de curând, secția de judo, pentru a da astfel șansa de continuitate campionilor Brașovului, după ce secția de judo de la Dinamo Brașov a rămas sală de antrenament și fără antrenor, iar clubul nu a mai angajat unul care să se ocupe de sportivi și alături de care aceștia să se prezinte la competiții.

Sute de sportivi și medaliați, crescuți de sensei Vasile Blendica

Antrenorul emerit Vasile Blendica, un om care se poate confunda cu judoul la Dinamo Brașov, a ieșit la pensie, iar clubul nu i-a făcut nici o ofertă de colaborare, astfel că, “în loc să își vadă liniștit de pensie”, cum singur spunea, cunoscutul antrenor a căutat soluții în acest început de an, de a ajuta judoul brașovean să meargă mai departe, iar sportivii să nu rămână pe drumuri. “Puteam să stau și eu liniștit, să îmi văd de pensie, însă nu m-a lăsat inima să renunț la acești copii care trebuie să aibă o șansă în judo, aici, la Brașov. Nici nu mai țin minte câte generații de campioni am crescut în cei 32 de ani de antrenorat, dar am sute de sportivi și de medalii adunate. O mulțime de campioni brașoveni au fost crescuți de mine și mă durea ca toată această muncă să se piardă și să nu mai rămână nimic după ea. Am căutat soluții și mă bucur că am găsit înțelegere la Adrian Zahariea, președintele de la Kids Tâmpa, club care a întins o mână de ajutor judoului și unor sportivi în care chiar merită să investim cu toții. Putem spune că a salvat judoul de performanță de la dispariție, în Brașov. Acum chiar sunt liniștit și pot să îmi văd de ceea ce știu să fac mai bine, și anume să cresc copii și campioni în judo. Eu am iubit și o să iubesc mereu acest sport, iar dacă ar fi să o iau de la capăt, tot judo aș alege să fac”, a spus sensei Vasile Blendică, cel care face echipă la Kids Tâmpa cu sensei Toplician Simion.

“Judoul este un sport cu tradiție la Brașov și nu puteam să rămân indiferent”

Adrian Zahariea, președintele de la Kids Tâmpa Brașov și omul care a înțeles imediat importanța unei implicări, pentru ca sportivii să poată participa în continuare în competiții, să aibă o sală de antrenament și desigur și antrenori, a declarat că a întins o mână de ajutor fără să ezite, convins fiind de tradiția acestui sport în Brașov. “Judoul este un sport cu tradiție la Brașov și nu puteam să rămân indiferent, astfel că nu am stat mult pe gânduri când sensei Vasile Blendică a purtat prima discuție cu mine despre acest lucru. Nu ai cum să spui nu, atunci când ai în față un antrenor emerit care a crescut generații de campioni la Brașov. Era păcat de atâția sportivi ai Brașovului, care nu aveau unde să se mai antreneze, nu aveau cu cine și mai ales, nu aveau resursele financiare de a participa în competițiile în care erau angrenați. Mă bucur că împreună cu colegii de la Kids Tâmpa am putut pune umărul la salvarea acestui sport și suntem mândri că ei reprezintă acum Kids Tâmpa”.

Vasile Blendica, un nume greu în judo

Sensei Vasie Blendica, antrenorul emerit de la Kids Tâmpa, a antrenat la CS Dinamo Brașov din 1992, a fost antrenor la Lotul național de judo, la Lotul olimpic 2004-2008, iar din anul 2008 a activat la Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov. “Am o viață în judo, la Dinamo, unde am lucrat cu sportivi ca Brata Daniel, Baștea Claudiu, Perdivară Valeriu, Bărbulescu Bogdan, medaliați la Campionate Europene și turnee mari din circuitul IJF, iar aceștia sunt doar o mică parte dintre sportivii cu care am lucrat. Țin să menționez că până în anul 2018, cu echipa Dinamo Brașov nu am lipsit niciodată de pe podiumul campionatelor naționale. Dinamo Brașov are tradiție de de 60 de ani în judo, cu medaliați la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Europene sau competiții importante din judo. Asta cred că spune totul despre ce înseamnă judoul la Brașov și despre cât de important era să fie salvat și ajutat să poată continua la nivelul la care ne-a obișnuit”.

O sală nouă pentru judoul de la Kids Tâmpa

Pentru că a văzut sala plină la antrenamente și pentru ca judoka de la Kids Tâmpa să aibă condiții bune de pregătire, Adrian Zahariea amenajează o sală unde să încapă și mai mulți sportivi. “Dincolo de cei mari, care au rezultate remarcabile, am văzut în sala de antrenament o mulțime de copii, multe fetițe și băieți, care practică judo, iar asta ne obligă cumva să facem mai mult, pentru a avea un spațiu de antrenament mai generos. Este extrem de important pentru întreaga comunitate brașoveană, ca acești copii să aibă mai multe alternative de a face sport și cu cât vor exista mai multe cluburi care să se implice în diferite ramuri sportive, cu atât va fi mai bine pentru noi ca societate. Anii petrecuți în sport mi-au demonstrat că un copil crescut în acest fel se dezvoltă mai bine din multe puncte de vedere. Din acest motiv, noi, la Kids Tâmpa, acordăm o importanță foarte mare sportului juvenil și suntem fericiți să vedem că din ce în ce mai mulți sportivi vin către noi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI