duminică, iulie 14, 2024
AcasăMainMads Østberg, lider în etapa a doua Campionatului Național de Raliuri

Mads Østberg, lider în etapa a doua Campionatului Național de Raliuri

Pilotul norvegian Mads Østberg, campionul mondial WRC2 Pro, conduce în clasamentul Tess Rally Braşov, vineri, după prima zi a cursei, etapa a doua a Campionatului Naţional de Raliuri Betano.

Echipajul Mads Østberg/Torstein Eriksen (Citroen C3 Rally2) a câştigat trei din cele cinci probe speciale, fiind cronometrat cu timpul de 28 min 01 sec 4/10, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Pe locul secund, la 7 sec 4/10, se află câştigătorul ultimelor 6 ediţii ale Raliului Braşovului, Simone Tempestini, care concurează pe Skoda Fabia R5, alături de Sergiu Itu.

Podiumul este completat de echipajul Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Ford Fiesta R5), la 1 min 11 sec de lideri.

Braşoveanul Dan Gîrtofan (alături de Tudor Mârza, pe Skoda Fabia R5), deţinătorul recordului de prezenţe în cursa de la Braşov, cu 20 de participări, ocupă locul al şaselea, la 2 min 01 sec 7/10 de lider.

Proba specială cu numărul 2 a Raliului Braşovului a fost oprită după ce echipajul bulgar format din Nikola Mişev şi copilotul Ianaki Ianakiev a pierdut controlul maşinii şi a ieşit în decor la 1,1 kilometri după start, lovind un cap de pod.

Dacă Mişev a coborât singur din automobilul Peugeot 208 R2, Ianakiev a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Judeţean Târgu Mureş, a fost stabilizat, fiind diagnosticat cu fractură la ambele picioare, dintre care una deschisă, şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Nu mai puţin de 82 de echipaje s-au înscris la cea de-a 50-a ediţie a Raliului Braşovului. Sâmbătă sunt programate ultimele trei probe speciale ale cursei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI