luni, iulie 22, 2024
AcasăBreaking NewsMariana Tîrcă este noul antrenor coordonator al handbalului de la ACS Transilvania

Mariana Tîrcă este noul antrenor coordonator al handbalului de la ACS Transilvania

Proiectul handbalistic al ACS Transilvania intră într-o nouă etapă! Secție cu rezultate foarte bune, în cei nouă ani trecuți de la înființarea clubului, va fi condusă de un nume mare al acestei discipline.

Mariana Tîrcă, una dintre sportivele uriașe ale României, devenită apoi un antrenor de succes, cu un bogat palmares, este noul tehnician coordonator al handbalului de la ACS Transilvania.

De altfel, cu bucurie ne amintim că cea mai bună performanță a clubului ACS Transilvania Brașov, medalia de aur în Campionatul Național de junioare 2, în 2018, a fost realizată cu Mariana Tîrcă pe banca formației noastre.

“Revin într-o familie a handbalului cu care am mai colaborat foarte bine. Dovadă au fost și rezultatele obținute la acea vreme. Bineînțeles, nu se poate face nimic peste noapte, dar ne dorim să creem un centru de copii și juniori foarte puternic. Să găsim copii talentați, cu potențial și să îi creștem pentru oraș. Trebuie să recunosc și că îmi era dor de handbal, colaborarea cu ACS Transilvania a fost una foarte bună în precedent perioadă, iar acesta a fost un motiv care m-a făcut să revin. Sunt antrenori tineri la club, iar eu sunt o carte deschisă pentru ei, îmi doresc să îi ajut dacă simt că au nevoie de sprijin. Îmi doresc să facem, în acest centru, o echipă sudată, să ne ajutăm, căci cu cât sunt mai multe păreri, dacă există colaborare și comunicare, există și progres”, a declarat Mariana Tîrcă, noul antrenor coordonator al secției noastre de handbal.

Mariana Târcă a intrat în istoria handbalului, reușind 2.043 de goluri în 335 de meciuri pentru echipa națională a României, adică o medie de 6,09 goluri/meci sub tricolor.

Prima echipă pentru care a evoluat a fost Nitramonia Făgăraș, trecând apoi la Rulmentul Brașov, campioana României la momentul respectiv, cu care, în sezonul 1981-1982 a ajuns până în semifinalele Cupei Campionilor. A evoluat, apoi, la Știința Bacău și la Oltchim Râmnicu Vâlcea, ajungând cu acestea până în finala, respectiv semifinalele celei mai importante competiții contintentale inter-cluburi. În 1993 s-a transferat în Croația, la Podravka Koprivnica, unde a și câștigat Liga Campionilor, iar în 1999 a început ultima sa aventură ca jucătoare, la grecii de la GAS Anagennisi Artas. 14 titluri de campioană națională are Mariana Târcă, fiind și cetățean de onoare în Făgăraș, Brașov și Koprivnica.

De-a lungul carierei de antrenor, la senioare a pregătit formațiile Oltchim Râmnicu Vâlcea, Rulmentul Brașov și Corona Brașov. De altfel una dintre cele mai bune perioade ale handbalului feminin brașovean se leagă de numele Marianei Tîrcă, în anii 2000, când Rulmentul câștiga campionatul, Cupa Challenge și ajungea până în finala Cupei Cupelor. Mai mult, după finalul “erei Rulmentul”, tehnicianul a pus decisiv umărul la renașterea handbalului în orașul de sub Tâmpa, odată cu formarea Coronei, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Nu în ultimul rând, numeroase tinere handbaliste din Liga Națională au făcut primii pași pe parchet sau au trecut, de-a lungul timpului, prin “mâinile” antrenoarei Mariana Tîrcă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI