duminică, aprilie 21, 2024
AcasăNutrițieNeurochirurgul brașovean Vlad Ciurea prezintă dieta care-ți ține mintea funcțională

Neurochirurgul brașovean Vlad Ciurea prezintă dieta care-ți ține mintea funcțională

Reputatul neurochirurg brașovean Vlad Ciurea explică efectele postului asupra creierului și spune și care este dieta cea mai sănătoasă pentru acesta. „În post se curăță întregul organism. Postul este foarte bun pentru corp, iar pentru creier este minunat!”, notează neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea. 

El spune că odată evitate anumite alimente, corpul de fapt intră în detoxifiere. 

„Dacă îndepărtăm carnea și produsele procesate, îndepărtăm toxinele. Acestea au o încărcătură mare pentru organism.  Pe de altă parte, postul te face să gândești mai ascet, mai curat. Nu te mai gândești la sarmale și mici. Totul devine mai… corect. Și pentru organism, și pentru celula nervoasă, care își face funcțiile mult mai bine. 

Am întâlnit persoane care țin un post mai ușor, de două ori pe săptămână – miercurea și vinerea. Și nu consumă alcool. E foarte bine.

Trebuie să luăm exemplul acelor țări în care oamenii trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai fericiți, cum e Grecia. Secretul stă în dieta mediteraneeană ușoară, cu multe salate și carne slabă, de preferat pește. Cu odihnă și mai ales cu acea bucurie de a trăi. Fără să ne enervăm din orice, fără să intrăm în discuții contradictorii producătoare de tensiune. Pe noi nu trebuie să ne intereseze ce face nu știu care coleg. Sau să ne supere unul care este mai agitat în trafic. Nu!

Trebuie să fim liniștiți, pentru că celula nervoasă nu funcționează bine în agitație. Am spus mereu: NOI TREBUIE și PUTEM să avem grijă de noi și de creierul nostru. Să aveți o săptămână liniștită, cu gânduri pozitive! Sănătate!”, notează neurochirurgul Alexandru Vlad  Ciurea, pe pagina sa de Facebook. 

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI