marți, mai 28, 2024
AcasăMainPatinaj artistic: Julia Sauter a reușit un triplu Lutz, cu o săptămână...

Patinaj artistic: Julia Sauter a reușit un triplu Lutz, cu o săptămână înainte de Campionatele Europene

Premieră în patinajul artistic din România: cu 10 zile înainte de Campionatele Europene, Julia Sauter a reușit săritura triplu Lutz. Antrenată de Marius Negrea, Julia speră să se claseze în primele 10 săptămâna viitoare în Finlanda.

Din cauza unei accidentări, Julia Sauter nu mai concurase din decembrie. A venit la Edusport Trophy de la Otopeni și a reușit să sară în premieră pentru o patinatoare din România triplu Lutz.

Secretul reușitei la triplu lutz, Julia îl pune pe seama ghetelor noi. Născută în Germania, ea concurează de 10 ani pentru România.

Dacă pentru Europene biletele de avion vor fi plătite de clubul CSU Brașov, pentru Mondialele din Japonia, Julia Sauter și Marius Negrea nu au încă bani de deplasare.

Julia Sauter a ocupat, duminică seara, locul 2 la cea de-a cincea ediţie a EduSport Trophy

Competiţia de patinaj artistic a fost organizată la Patinoarul Allianz-Ţiriac din Otopeni.

Sauter a avut la final un total de 168,74 de puncte. Originară din Germania, ea reprezintă România din 2012 şi peste aproximativ două săptămâni va concura la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Espoo (Finlanda).

Proba feminină a fost câştigată de Kristen Spours (Marea Britanie), cu 176,69 de puncte, în timp ce locul 3 i-a revenit conaţionalei sale Nina Povey, cu 166,06.

Cea de-a doua reprezentantă a României în concursul feminin, Ana Sofia Beşchea, s-a clasat pe locul 5, cu 128,59 de puncte.

Proba masculină a fost câştigată de Joonsoo Kim din Statele Unite ale Americii, care a primit din partea juriului 216,13 puncte. Ocupantul locului doi a fost reprezentantul României, Anelin George Enache. De altfel, aceştia au fost singurii participanţi în proba masculină de seniori, după ce alţi sportivi din străinătate care îşi anunţaseră participarea au renunţat invocând diverse probleme medicale.

În videoclipul de mai jos o puteți vedea evoluând anul trecut:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI