duminică, iulie 14, 2024
AcasăBaschetPremieră în baschetul feminin românesc: Olimpia CSU Brașov are două jucătoare de...

Premieră în baschetul feminin românesc: Olimpia CSU Brașov are două jucătoare de 13 ani care au marcat în Liga Națională!

În penultima etapă a sezonului regular din Liga Națională de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov a învins, în această după-amiază, în Sala Sporturilor, pe FCM Târgu Mureș, scor 66-53, pe sferturi 17-11, 19-17, 22-12 și 8-13.

Victoria a fost cu atât mai importantă cu cât echipa antrenată de Dan Calancea și Nenad Marinkovic se luptă pentru a scăpa de ultima poziție din Liga Națională chiar cu formația din Mureș. Olimpia CSU Brașov a controlat autoritar partida și s-a impus chiar mai clar decât o arată scorul. Bianca Nan, de la gruparea de sub Tâmpa, a fost cea mai bună jucătoare a meciului, cu 18 puncte și 9 recuperări.

Impresionant este că antrenorul Olimpiei, Dan Calancea, promovează, în continuare, jucătoare extrem de tinere în prima divizie. Astăzi, pe parchetul Sălii Sporturilor au evoluat două baschetbaliste de 13 ani: Andra Ceușan și Alexandra Vicol. Prima a și marcat în meciul de astăzi, cu Târgu Mureș. Iar Alexandra Vicol a punctat în confruntările precedente. La fel cum, de altfel, o făcuse și Ceușan.

Sunt sportive în care avem mare încredere, cunoaștem potențialul lor, sunt de perspectivă și știm că pot ajunge foarte departe. Sunt jucătoare din pepiniera proprie, de la Clubul Sportiv Școlar Brașovia. Cred că este unic în Liga Națională să ai două jucătoare de 13 ani care să puncteze în prima divizie la o vârstă atât de fragedă„, a subliniat Dan Calancea.

Cât despre acest sezon, antrenorul Olimpiei a completat: „Penultimul loc este, deja, acontat. Așteptăm meciul de joi, de la Sfântu Gheorghe, dintre Sepsi și Constanța, pentru a afla cu cine vom juca în sferturile de finală. Pentru noi a fost un sezon extraordinar și este în continuare, din păcate, un sezon foarte, foarte complicat. Dar, ne străduim și în aceste condiții să ne clasăm cât se poate de bine. Vom încerca, în sferturi, indiferent de adversarul pe care îl vom întâlni, să avem o comportare foarte bună și, de ce nu, să reușim o surpriză mare. Dacă nu vom putea realiza acest lucru, sperăm să obținem un loc cât mai bun în Grupa 5-8„.

De la gazde s-au mai remarcat astăzi: Burney-Robinson – 14 pct, Doba – 11 pct, Pesovic – 7 pct și 12 recuperări. Etapa viitoare, Olimpia se deplasează, pe 2 martie, la Cluj-Napoca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI