vineri, iunie 14, 2024
AcasăAlte sporturiRareș Moian-Dușa (Corona Brașov) - vicecampion al României la 100 metri fluture

Rareș Moian-Dușa (Corona Brașov) – vicecampion al României la 100 metri fluture

În prima zi a Campionatului Național de Cadeți, Rareș Moian-Dușa a ocupat locul 2 în proba de 100 metri fluture.

Campionatul Național de Cadeți (12-14 ani) este organizat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern la București, în bazinul în aer liber din Complexul „Lia Manoliu”.

Rareș Moian-Dușaa obținut locul 2 în proba de 100 metri fluture în cadrul seriilor contracronometru, cu un timp de 1.01.19 ce reprezintă un nou record personal. Acest rezultat consemnează un salt considerabil făcut de sportivul Coronei în proba de 100 m (comparativ cu timpul anterior de 1.05), fiind rodul  muncii depuse zilnic la antrenamente și al dorinței lui arzătoare de a urca pe un podium național.

„Ne bucurăm cu toții pentru acest rezultat, mai ales pentru că este un rezultat muncit din greu. Rareș este un sportiv de perspectivă, extrem de muncitor și concentrat în permanență pentru obținerea unor rezultate cât mai bune”, declară Alina Hristov,coordonatorul secției de natație a Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov.

Cum astăzi împlinește vârsta de 14 ani, Rareș și-a făcut cel mai frumos cadou, o medalie pentru care a muncit asiduu în ultimul an.  La ediția precedentă a Campionatului Național el a ocupat locul 6 și ambiția lui de a ajunge pe podium și-a spus cuvântul anul acesta.

Antrenorul tânărului înotător este Remus Dragomir, iar în formarea sa ca sportiv a avut un rol important și psihologul clubului Corona Brașov, Sonia Zidaru.

La proba de 100 m fluture din cadrul CN au concurat 50 de sportivi.

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI