duminică, iulie 14, 2024
AcasăAlte sporturiRezultate foarte bune pentru șahiștii brașoveni la Campionatele Naţionale Individuale pentru juniori

Rezultate foarte bune pentru șahiștii brașoveni la Campionatele Naţionale Individuale pentru juniori

De la stânga la dreapta: Anghel Maria (Constanța, legitimată la noi), Bucur Denisa (Clasa a-XII-a Mesota), Maria Lia Alexandra (Clasa a-VI-a la Informatica Moisil), Pelin Ana-Maria (Clasa a-XII-a Saguna) și Matasaru Stephanie (din Timișoara, legitimată la Dinamo Braşov).

În perioada 6-15 aprilie 2021, la Mamaia, s-au desfășurat Campionatele Naţionale Individuale pentru juniori (14 – 20 ani) la șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări.

Au participat 140 de șahiști din toată țara, într-o competiție care dorește să îi încurajeze sau să le confirme valoarea pe drumul dificil spre marea performanță.

Sportivii care se pregătesc în cadrul secției de șah a Clubului Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov, sub îndrumarea Marelui Maestru Internațional Cipiran nanu, au obținut 11 medalii!

Maria Lia-Alexandra: 2 medalii de aur (Șah-Clasic și la Șah-Rapid F14 )

Pelin Ana Maria: 1 medalie de argint la Șah Rapid și 2 medalii de bronz în probele de Sah Clasic și Șah-Blitz F20

Antal Hunor: (dublu-legitimat la ACS Aprily Lajos Brașov) 2 medalii de argint la Șah Rapid și Șah-Blitz U16.

Matasaru Stephanie: (legitimată la CSS Timișoara și Dinamo) :Medalie de bronz la Șah Clasic, Medalie de aur la Dezlegări și Medalie de argint la Șah-Rapid F16.

Anghel Maria: (legitimată la Palatul Copiilor Constanța și Dinamo): Medalie de bronz la Șah Rapid F18.

Au obținut rezultate notabile și sportivele Bucur Denisa F20 și Marcu Daria F14, locul 4 în probele de Sah Clasic și Șah-Rapid.

„Sunt norocos sa pot pregăti acești juniori cu adevărat speciali. Sunt bucuros pentru cele 3 medalii obținute de sportiva Salajan Stefania F14 legitimată la LPS Satu Mare și pregătită excelent de IM Ardelean Catalin, care vine întotdeauna cu placere sa reprezinte CS Dinamo la competițiile pe Echipe. Și sunt fericit ca Ivașcu Andreea legitimată la MMI Andrei Murariu a obținut o medalie la dezlegari. Ea se simte întotdeauna bine alături de noi la CN pe Echipe de Juniori. Ma bucur ca Brașovul oferă în continuare șahiști extrem de valoroși. Acești tineri sunt adevaratele exemple, cu care ne putem mândrii. Intotdeauna a fost o placere sa pot lucra cu ei”, a declarat pentru sportbv.ro Ciprian nanu, Mare Maestru International – Antrenor CS Dinamo București Centrul Sportiv Brașov și selecționer al Echipei Naționale feminine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI