vineri, iunie 14, 2024
AcasăAlte sporturiScrimă: România participă cu 20 de sportivi la Europenele individuale de la...

Scrimă: România participă cu 20 de sportivi la Europenele individuale de la Plovdiv

România va deplasa o delegaţie de 20 scrimeri la Campionatele Europene individuale de seniori de la Plovdiv (16-18 iunie), o competiţie intermediară înaintea Jocurilor Europene din Polonia, dar care va oferi puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

”Ca şi la Jocurile Europene, unde sperăm la un rezultat bun la echipe, la Plovdiv aşteptăm rezultate foarte bune la individual, la sabie băieţi, floretă fete, spadă fete. La toate armele încercăm să punctăm cât mai mult pentru calificarea la JO 2024. În momentul de faţă Iulian Teodosiu stă cel mai bine în clasamentele FIE (locul şase la sabie). Sperăm să urcăm pe podium la sabie băieţi, aştept o surpriză plăcută de la spadă fete şi de ce nu la floretă fete”, a declarat preşedintele Federaţiei de Scrimă, Marius Florea, pentru AGERPRES.

La Jocurile Europene (21 iunie – 2 iulie) se acordă puncte pentru calificarea la JO 2024 doar în concursul pe echipe, iar la individual se vor acorda puncte cu prilejul Campionatelor Europene de la Plovdiv (16-18 iunie). Competiţia a fost introdusă recent la cererea Federaţiei internaţionale de scrimă, în care vor concura şi sportivi din Rusia şi Belarus, care nu au primit acceptul Poloniei pentru a participa la Jocurile Europene.

La ultima ediţie a CE de scrimă (Antalya 2022), Răzvan Ursachi a ocupat locul 5 la sabie individual, iar Iulian Teodosiu a fost al şaselea tot la sabie, acestea fiind cele mai bune rezultate ale delegaţiei române.

După participarea la Campionatele Europene individuale de la Plovdiv, scrimerii revin în ţară pe 19 iunie, iar pe 22 fac deplasarea în Polonia la Jocurile Europene unde vor concura atât la echipe cât şi şa individual între 25 şi 29 iunie.

După nicio lună, scrimerii români vor lua parte la Mondialele de la Milano (22-30 iulie), competiţie crucială pentru calificarea la Paris.

Lotul României pentru Europenele individual de la Plovdiv:


Sabie: Iulian Teodosiu, George Dragomir, Răzvan Ursachi, Matei Cîdu, antrenor Rareş Dumitrescu;
Spadă feminin: Alexandra Predescu, Bianca Benea, Greta Vereş, Mihaela Leonte, antrenor Nicolae Mihăilescu;
Floretă feminin: Mălina Călugăreanu, Anca Săveanu, Emilia Corbu, Andreea Dincă, antrenor Virgil Sălişcan;
Sabie feminin: Sabina Martiş, Ilinca Pantiş, Maria Matei, Tania Luţea, antrenor Tiberiu Dolniceanu;
Floretă masculin: Silviu Roşu, antrenor Marius Gheorghe;
Spadă masculin: Alex Oroian, Adrian Dabija, Mihail Oprea, antrenor Radu Podeanu.

AGERPRES

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI