vineri, martie 1, 2024
AcasăAlte sporturiSkydreamers Open 2021 și Campionatul Național de Parapantă, la Săcele

Skydreamers Open 2021 și Campionatul Național de Parapantă, la Săcele

Până în data de 15 mai, la Săcele se desfășoară Skydreamers Open 2021 și Campionatul Național de Parapantă, la care participă peste 90 de piloți din 10 țări.

La organizarea concursului am primit un sprijin generos din partea Primăriei Săcele . Am avut de-a face cu oameni deschiși și dornici în a ne facilita derularea concursului. Și aici vorbesc de dl. Primar, Compartimentul Activități Sport și Turism, echipa Salvamont Săcele, personalul de la Centrul Multicultural.Pana acum totul a decurs bine, luni a fost înregistrarea concurenților și briefing. Marți am avut o zi superba de concurs, au pornit 88 de sportivi. Tema a fost parcurgerea unui traseu de 85 de km cu trecerea prin niște puncte de control (Decolare Bolnoc, Vf. Postavaru, Bucegi, Dobârlău, Prejmer și finish în Săcele). Au reușit sa termine tot traseul 12 concurenți, ceilalți au fost recuperați de pe traseu.Miercuri vântul a bătut tare și din direcția sud, erau șanse de zbor din Postavaru. Mergând pe deviza safety first, “sfatul bătrânilor” a hotărât anularea zilei de concurs ptr a evita producerea vreunui accident-incident din cauza condiției de zbor prea ‘tare’. Câțiva piloți de top au decis sa zboare, în afara concursului, realizand zboruri notabile. Cel mai lung de 163km,pana lângă Reghin.Recordul național la distanta libera este deținut de un membru al clubului nostru, un zbor superb de 7 ore, de 284km, de pe lângă Iași și pana la Marea Neagra”, a precizat Ferencz Istvan, Presedintele Asociației Sky Dreamers.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI