luni, iulie 22, 2024
AcasăFotbalUEFA a prezentat mascota pentru EURO 2024

UEFA a prezentat mascota pentru EURO 2024

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a prezentat, marţi, mascota pentru Campionatul European de anul viitor – EURO 2024, care va avea loc în Germania, un urs, dar care încă nu are un nume, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Mascota aduce un un omagiu ursuleţului de pluş, care îşi are originea în Germania, la începutul secolului XX”, a anunţat UEFA.

Mascota a fost prezentată publicului, marţi seara, pe Veltins Arena din Gelsenkirchen, cu prilejul meciului amical dintre echipele Germaniei şi Columbiei.

Ca părinte, ştiu cât de important este să stimulezi imaginaţia copiilor”, a declarat directorul turneului final EURO 2024, Phillip Lahm.

„Cu lansarea mascotei sperăm că vom reuşi că creăm un personal simpatic şi distractiv care să inspire copii să se bucure şi să joace fotbal”, a mai spus fostul internaţional.

Federaţia germană de fotbal a lansat un vot prin care fanii pot decide numele mascotei, opţiunile fiind Albaert, Baernardo, Baernheart şi Herzi von Baer. Toate cele patru opţiuni cuprind cuvântul „baer” care înseamnă urs în germană. Votul se va încheia pe 3 iunie.

Germania a mai găzduit EURO în 1988, când mascota a fost iepurele „Berni”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI