luni, iulie 22, 2024
AcasăSchiUn nou episod al scandalului Ania Caill vs. Federația Română de Schi...

Un nou episod al scandalului Ania Caill vs. Federația Română de Schi Alpin!

Conducerea federației naționale de schi alpin refuză din nou participarea celei mai bune sportive din România la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Participarea celei mai bune schioare din România la JO de Iarnă este refuzată din nou de șeful federației naționale de specialitate, în cea mai nouă etapă a unui scandal perpetuu.

Ania Caill, sportivă cu dublă cetățenie, română și franceză, are clasări pe podium în curse din Cupa Europa în probele de viteză în care este specialistă. Rezultatele oficiale din ultimele sezoane o plasează, fără echivoc, în vârful generației actuale de schiori și schioare care pot concura la nivel internațional pentru România.

Cu toate astea, din motive necunoscute, multe inventate și deseori hilare, Federația Română de Schi-Biatlon refuză, de ani de zile deja, să se achite de singura ei sarcină față de sportivă: să o includă în lotul care să reprezinte România la cele mai importante competiții interaționale de schi alpin.

Federația națională preferă să trimită la aceste competiții sportivi sau sportive clasate net inferior Aniei Caill în clasamentele oficiale ale momentului, periclitând astfel șansele și așa mici ale României la obținerea unor rezultate internaționale notabile.

Conflictul dintre sportiva Caill și conducerea federației de specialitate este unul mai vechi. Înainte de majoritatea competițiilor importante din ultimii ani, sportiva, staff-ul ei și clubul Corona Brașov la care este legitimată au stat până în ultimul moment așteptând decizia firească a șefului federației, Puiu Gaspar: înscrierea unui lot de atleți care s-o cuprindă și pe Ania Caill, sportiva noastră cu cele mai bune rezultate, aflată acum la apogeul carierei.

Ania Caill este pregatită de singurul schior român care a concurat în probele de viteză în Cupa Mondială în ultimii ani, Ioan Valeriu Achiriloaie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI