marți, mai 28, 2024
AcasăAlte sporturiVIDEO Corona Brașov este în finala Diviziei A1 de volei masculin!

VIDEO Corona Brașov este în finala Diviziei A1 de volei masculin!

Voleibaliștii de la Corona Brașov scriu istroria acestui sport în România. Pentru prima dată de la înființarea Diviziei A de volei masculin, o formație nou-promovată reușește să ajungă în finala competiției. Aceasta este Corona Brașov.

Campioana Arcada Galaţi şi formaţia Corona Braşov vor disputa finala Diviziei A1, după ce au eliminat în semifinale, în meciul al treilea, decisiv, echipele Dinamo Bucureşti, respectiv Rapid Bucureşti. Învinsele vor juca pentru medalia de bronz.

Duminică s-a disputat meciul al treilea, decisiv, între Rapid Bucureşti şi Corona Braşov, scor 1-3, pe seturi 14-25, 20-25, 26-24, 19-25.

Anterior, Corona s-a impus în deplasare, cu 3-2, iar apoi a pierdut pe teren propriu, cu 1-3, astfel că are 2-1 la general şi se califică în finala Diviziei A. Corona Braşov este nou-promovată în Divizia A.

În ultima fază a sezonului a ajuns de sâmbătă campioana Arcada Galaţi, care a avut nevoie tot de trei partide pentru a trece de Dinamo Bucureşti: 3-1 şi 2-3 în primele dispute, respectiv 3-2 în decisiv.

În 2023, Arcada Galaţi a cucerit al 5-lea titlu naţional din palmares, primul în 2019. În finala cu Steaua, Arcada s-a impus în trei partide din cinci programate.

Şi în acest sezon, finala Diviziei A se va disputa în sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”.

Foto și video: Godri Tibor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de  Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI