duminică, iulie 14, 2024
AcasăMainVIDEO Natalia Runcanu: „Patinajul este viața mea!” Performanțe de excepție la doar...

VIDEO Natalia Runcanu: „Patinajul este viața mea!” Performanțe de excepție la doar 11 ani

Muncă, perseverență, pasiune, talent, sacrificiu și profesionalism. Sunt doar câteva dintre ingredientele cu care brașoveanca de numai 11 ani, Natalia Runcanu, de la Corona Brașov, a uimit lumea patinajului artistic.

În mai puțin de 5 ani de când practică acest sport are un palmares impresionant: 8 medalii de aur, 4 medalii de bronz și multe alte premii obținute la concursurile naționale și internaționale. În momentul de față, Natalia Runcanu este pe locul 2 general în criteriul european.

Nu a neglijat nici studiile. Este o elevă de 10 în clasa a V-a a Școlii Gimnalizale Nr. 15 din Brașov. Acum câteva zile, la Belgrad, în Serbia, a obținut locul 3 la Cupa Europeană “Skate Helena”.

Competiția a fost acerbă, iar clasarea pe podium la această cupă europeană este un rezultat exceptional pentru sportiva Coronei. Ce stă în spatele acestor performanțe ne spune mama Nataliei, Irina Runcanu.

Pasiunea pentru acest minunat sport a pus stăpânire pe ea de la vârsta de 4 ani. S-a pregătit intens și a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, unde a obținute rezultate frumoase. Emoțiile noastre, ale părinților, sunt foarte mari, poate uneori mai mari decât ale Nataliei. La toate competițiile am însoțit-o și am încurajat-o. Pregătirea, antrenamentele, echipamentul, deplasările la consursuri și cantonamente, toate acestea implică timp și cheltuieli materiale foarte mari. Aceste eforturi sunt răsplătite de rezultatele obținute, de satisfacția de a o vedea urcând pe podium”, a declarat mama Nataliei, Irina Runcanu.

Pentru a obține aceste rezultate, Natalia are un program riguros. În fiecare zi, inclusiv sâmbăta, după școală, merge la antrenament timp de 3 ore și jumătate. Ne-a spus ce înseamnă pentru ea acest sport.

Pentru mine, patinajul este viața mea. Iar visul meu este să-mi reprezint țara la Olimpiadă. Atunci când patinez mă simt liberă și fericită. Iar reușitele îmi aduc bucurie în suflet, pentru că eforturile de la antrenamente nu au fost în zadar„, a precizat Natalia Runcanu.

Natalia Runcanu este pregătită de antrenoarea Simona Pungă. Competiția „Skate Helena” a fost cea de-a doua din turneul European Criterium 2021/2022 care mai cuprinde alte 3 concursuri: Trofeul Sofia (Bulgaria), Memorialul Bellu – București și Cupa Europa ediția 33 (Italia).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI