sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăMainJulia Sauter (CSU Brașov) ratează Mondialele din Japonia pentru că nu are...

Julia Sauter (CSU Brașov) ratează Mondialele din Japonia pentru că nu are bani de deplasare

România ar putea fi reprezentată la Campionatul Mondial de Patinaj din Japonia, însă sportiva nu are posibilitățile financiare pentru a-și cumpăra bilet de avion. Care a fost poziția Ministerului Sportului?

Pentru Europene, biletele de avion au fost plătite de clubul CSU Brașov, însă pentru Mondialele din Japonia, Julia Sauter și antrenorul acesteia, Marius Negrea, nu au încă bani de deplasare.

Campionatul Mondial de la Saitama 2023, la care România ar putea fi prezentă, se desfășoară în perioada 20-26 martie, 2023, în Japonia. Însă prezența României la acest campionat se lovește de lipsa de fonduri cu care confruntă sportiva calificată pentru a ne reprezenta, Julia Sauter, relatează AS.

După ce săptămâna trecută s-a calificat la Mondialele din Japonia, după o prestație superbă pe pe pationarul din Otopeni, Julia Sauter are acum de confruntat un nou impediment, unul financiar.

Ministerul Sportului a intervenit și s-a oferit să deconteze prețul biletelor de avion, însă Julia Sauter și echipa sa nu își permit să achiziționeze  anticipat biletele pentru Japonia și, eventual, să primească ulterior decontarea transportului. Potrivit sursei citate, un singur bilet către Japonia costă aproximativ 2.000 de euro.

Palmareasul Juliei Stauer

Julia Sauter  se poate mândri până în prezent cu 6 medalii internaționale la seniori și 5 titluri la campionatele naționale ale României. La Campionatul European din 2023 s-a clasat pe locul 10. La Campionatul European din 2019 s-a calificat pentru segmentul final, clasându-se pe locul 14 în total.

În 2010 și 2011, la competițiile dedicate juniorilor, Julia a reprezentat Germania. Din martie 2013 însă, ea reprezintă România.

De 6 ori campioană pe gheaţă pentru România!

Nemţoaica de la patinaj, Julia Sauter, îi multumeşte României. A făcut-o cunoscută în toată lumea. Julia n-are cetăţenie română, dar este de 6 ori campioană pe gheaţă pentru România.

În 2019, Julia Sauter a reuşit cel mai bun rezultat la fete din istoria României! Un loc 19 la europene. Julia n-are părinţi sau bunici din România, dar a ales să concureze pentru ţara noastră, pentru că a fost antrenată de brașoveanul Marius Negrea, multiplu campion național pentru fostul club Tractorul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI

ULTIMELE COMENTARII