sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăFotbalMarius Lăcătuș, despre proiectul FC Brașov: „Trebuie să se formeze o echipă...

Marius Lăcătuș, despre proiectul FC Brașov: „Trebuie să se formeze o echipă care să ducă tradiția mai departe”

Unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți fotbaliști brașoveni ai tuturor timpurilor, Marius Lăcătuș, a avut o intervenție la Radio România Brașov, subiectul zilei fiind nedesființarea echipei de seniori de la Corona, dar și cum vede el reînființarea FC Brașov.

Despre intenția de desființare a echipei Corona

„În primul rând, mă bucură decizia care a fost luată de autorități, pentru că mi se părea absurd, sincer vă spun, ca o echipă care este pe primul loc, deci care e practic în obictiv – acela de a promova, se fie desființată! Eu cred că, mai ales după ultimul rezultat (n.r. – victorie cu 3-0 în fața echipei de pe locul 2, CS Blejoi), Corona este echipa cu șansele cele mai mari de a promova. Mai ales după acest rezultat, șansele i-au crescut foarte mult să ajungă în Liga a 2-a. Nu cred că era o decizie bună pentru fotbalul brașovean, indiferent de ambițiile care există în oraș”.

Care ar trebui să fie primul pas în noul proiect FC Brașov?

„În primul rând, ar trebui să se implice cei care sunt acolo, la Brașov, și care participă la tot acest fenomen numit fotbal și sport, în general. Primăria, Consiliul Local și Consiliul Județean ar trebui să se așeze la masă, să discute și să ia cea mai bună hotărâre în ceea ce privește viitorul fotbalului brașovean, ținând cont de tradiție și istorie. Trebuie să se formeze o echipă care să ducă tradiția mai departe.

Cred că nu e un lucru imposibil, având în vedere faptul că sunt multe echipe în Brașov. Se poate forma o echipă care, bineînțeles, nu într-o perioadă foarte scurtă, dar nici foarte lungă, să ajungă să joace din nou în primul eșalon, în așa fel încât suporterii să aibă parte de un fotbal de calitate, la cel mai bun nivel.

Dar, repet, întâi și întâi, cei care sunt la Brașov, factorii locali, apoi toți cei care sunt implicați în fenomen, mă refer la conducătorii de club, la jucători și suporterii de la toate echipele din Liga a 3-a, să se implice”.

Apel la unitate pentru viitorul FC Brașov

„Să fie uniți, să gândească toți în aceeași direcție, să lase orgoliile la o parte fiecare dintre ei și să se gândească exact la ceea ce trebuie făcut pentru binele fotbalului brașovean. Pentru că, cred că își doresc, cu toții, foarte mult, să aibă o echipă într-o ligă superioară, că va fi Liga a 2-a, că va fi Liga 1 nu peste mult timp – cu atât mai bine va fi. Dacă acest lucru se va întâmpla, la ce există acum la Brașov la nivelul echipelor de seniori și, de ce nu, de juniori, se poate forma o echipă bună, de un nivel cât se poate de ridicat. Important e să existe înțelegere între toți cei care sunt implicați în fenomenul fotbal la Brașov”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

CITEȘTE ȘI:

RELATED ARTICLES

ULTIMELE ȘTIRI

ULTIMELE COMENTARII